'Real Madrid denkt aan oude bekende als verrassende versterking'

Reacties

Voor Raúl de Tomás lonkt een terugkeer naar Real Madrid. De sterspeler van Espanyol is volgens AS het belangrijkste alternatief als het de Madrilenen niet lukt om Erling Haaland over te nemen van Borussia Dortmund.

'Real Madrid denkt aan oude bekende als verrassende versterking'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 0
Espanyol
Espanyol

Real is met Manchester City in een strijd verwikkeld om Haaland. Volgens zowel gerenommeerde media uit Engeland als uit Spanje hebben The Citizens momenteel de beste papieren om de 21-jarige Noor in te lijven. Bij Real zijn de andere opties al in kaart gebracht.

De beleidsbepalers van de aanstaand kampioen van Spanje hebben vanwege de concurrentie van City in de Haaland-strijd nu voor ogen dat Vinícius Júnior, Karim Benzema en Kylian Mbappé volgend seizoen de droomvoorhoede vormen. Mbappé moet transfervrij overkomen van Paris Saint-Germain. Real-trainer Carlo Ancelotti had dit seizoen Luka Jovic en Mariano Díaz nog achter de hand als alternatieven voor de spitspositie, maar de reservespitsen hebben deze jaargang zelden hun waarde bewezen. Er rustte veel druk op de schouders van Benzema en Ancelotti zou hebben aangegeven dat Jovic en Díaz na dit seizoen mogen vertrekken.

Volgens bronnen gaat Real werk maken van de komst van De Tomás, die dertig tot veertig miljoen euro moet kosten. De 27-jarige spits is na Benzema momenteel de tweede topscorer in La Liga met vijftien goals. Met zijn indrukwekkende prestaties bij de huidige nummer dertien van Spanje verdiende De Tomás eerder dit seizoen een kans bij de Spaanse nationale ploeg. Hij debuteerde op 11 november in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.

De Tomás doorliep de jeugdopleiding van Real, maar de Madrileen kon in eerste instantie niet doorbreken bij de club van zijn dromen. Na huurperiodes bij Córdoba, Real Valladolid en Rayo Vallecano werd hij in de zomer van 2019 voor twintig miljoen euro verkocht aan Benfica. De Portugezen verkochten de aanvaller een halfjaar later alweer door aan Espanyol. De Tomás is zaterdagmiddag met Espanyol te gast in Estadio Santiago Bernabéu. Real heeft in dat duel aan een punt genoeg om de titel te grijpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.