Opmars Kane krijgt gestalte door maandelijkse prijs

Reacties

Harry Kane is verkozen tot Speler van de Maand in de Premier League. Met deze onderscheiding wordt de 21-jarige spits beloond voor zijn bijzondere opmars. Kane troefde José Fonte (Southampton), Dwight Gayle (Crystal Palace), Oscar (Chelsea), Emre Can (Liverpool) en Santi Cazorla (Arsenal) af.

Opmars Kane krijgt gestalte door maandelijkse prijs

De aanvaller van Tottenham Hotspur, die pas in november een basisplaats veroverde, begon geweldig aan de maand januari door met twee doelpunten zijn club aan een spectaculaire 5-3 zege op stadgenoot Chelsea te helpen. Daarna was het ook raak voor Kane tegen Crystal Palace (2-1 verlies) en twee keer tegen West Bromwich Albion (3-0 winst).

Het jeugdproduct van Tottenham kreeg eerder op de dag al de complimenten van bondscoach Roy Hodgson, die aankondigde hem op te roepen voor Engeland. 'Of hij een kans verdient bij de nationale ploeg? Natuurlijk. We hebben al veel jonge spelers bij het elftal gehaald.  Harry heeft daar net zoveel recht op.'

Daarmee liep de keuzeheer vooruit op een mogelijk debuut van Kane op 27 maart in de thuiswedstrijd tegen Litouwen. De kans is aanwezig dat Kane in februari opnieuw een nominatie ontvangt als Speler van de Maand, want met twee treffers tegen Arsenal (2-1 winst) en een doelpunt tegen Liverpool (3-2 verlies) vestigde hij ook deze maand de aandacht op zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.