Ophef weerhoudt ADO en Fraser niet van nieuw contract

Reacties

Henk Fraser heeft zijn contract als hoofdcoach van ADO Den Haag met een jaar verlengd. Dat heeft de club zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Ophef weerhoudt ADO en Fraser niet van nieuw contract

Rond Fraser ontstond de voorbije weken ophef omdat hij vanuit China een nieuwe assistent-coach toegewezen zou hebben gekregen. De Chinees Gao Hongbo kwam inderdaad naar Den Haag, maar de club sprak – in tegenstelling tot het bedrijf United Vansen van eigenaar Hui Wang – van 'kennisoverdracht' en stelde dat de voormalige bondscoach van China niet op de bank zou gaan zitten. Desondanks bleken die ontwikkelingen geen reden voor het uitblijven van een nieuw contract.

De oude verbintenis van Fraser liep tot medio 2016. De contractverlenging komt op een moment dat het sportief minder gaat met ADO. De Hagenaars wonnen al vijf competitieduels op rij niet (drie nederlagen) en blameerden zich in het bekertoernooi tegen SC Genemuiden.

Fraser is sinds februari 2014 hoofdcoach van ADO. Destijds nam hij het over van Maurice Steijn en behield hij de club uit de Hofstad voor de Eredivisie. Vorig seizoen behaalde hij een dertiende plaats, de stek die de Hagenaars nu ook bezetten.

Voor zijn tijd als hoofdcoach was Fraser assistent bij ADO en Jong Oranje. Bij PSV en Feyenoord was de voormalige verdediger van Sparta, FC Utrecht, Roda JC en Feyenoord in dienst als jeugdtrainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.