Chinese pionier Hongbo gaat bij ADO sparren met Fraser

Reacties

ADO Den Haag heeft de komst van Gao Hongbo bevestigd. De voormalige bondscoach van China reist af naar Nederland 'in het kader van kennisoverdracht'. De 49-jarige Chinees gaat niet als assistent-trainer aan de slag, zoals werd verondersteld.

Chinese pionier Hongbo gaat bij ADO sparren met Fraser

Toen het Chinese managementbureau United Vansen de club uit de Hofstad kocht, werd 'uitwisseling van kennis en ervaring' als belangrijke pijler in de overeenkomst opgenomen. De komst van Hongbo past perfect in dat plaatje. 'Toen Hui Wang de club overnam, wilde hij enerzijds ADO naar een hoger niveau tillen, maar ook zorgen voor een doorontwikkeling van het Chinese voetbal', vertelt persvoorlichter Ronald van der Geer aan Voetbal International.

Aanzienlijk man
'Dat wilde hij doen door mensen uit de Chinese voetbalwereld te laten meelopen en te laten wennen aan de Hollandse werkwijze. Er zijn hier al jeugdspelers geweest, er zijn jeugdtrainers geweest en nu komt Gao Hongbo naar Den Haag. Hij is een aanzienlijk man in China en wij zijn er best trots op dat hij de aangewezen persoon is om kennis te vergaren.'

Want dat is het doel van de reis die de 49-jarige Hongbo op zeer korte termijn - hij wordt uiterlijk in de loop van volgende week in Den Haag verwacht - gaat maken. 'Hij gaat niet als assistent-trainer aan de slag', verduidelijkt Van der Geer. 'En het is ook geen stage. Want een stage is meestal bedoeld om ervaring op te doen, maar dat hoeft hij met zijn ervaring als bonds- en clubcoach niet meer te doen. Hij komt hier kennis ophalen en dat gaat hij natuurlijk niet bij de catering doen. Hij zal met hoofdtrainer Henk Fraser sparren en meedraaien in de organisatie.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.