Opgeluchte Mourinho noemt steun United-fans 'uniek'

José Mourinho is blij dat hij de Manchester United-fans woensdag met de 1-0 zege op Manchester City in de strijd om de League Cup iets terug kon geven na de smadelijke 4-0 nederlaag tegen Chelsea in de Premier League van zondag.

'Het was een enorme nederlaag, eentje ook die niet past in de historie van deze club', blikte Mourinho na de triomf op City nog eens terug op afgelopen zondag. 'Ik leefde heel erg mee met de fans, vooral ook omdat zij ons zijn blijven steunen. Ook vandaag weer. Het is heel makkelijk om zoiets te doen als je de triple wint of als je vijf landstitels pakt in zeven seizoenen. Moeilijker is het na een 4-0 nederlaag.'

'Daarom ben ik trots op de spirit van de fans. Nergens anders heb ik dat meegemaakt. De liefde van de mensen voor deze club is enorm groot, zelfs na enkele slechte seizoenen en matige resultaten.'

De spelers van Manchester United beseften volgens Mourinho dat ze adequaat moesten reageren op de blamage van afgelopen weekeinde. 'We moesten de fans iets teruggeven en de spelers gaven met het oog daarop alles tegen City. In de tweede helft kregen we steeds meer vertrouwen. Dit is natuurlijk niet de Champions League-finale, maar toch geeft deze overwinning iedereen een beter gevoel.'

Mourinho dankte de triomf aan een goal van Juan Mata in de tweede helft. De Spanjaard rondde af op aangeven van Zlatan Ibrahimovic, die de afgelopen weken wisselvallig presteerde en ook woensdag niet zijn topniveau haalde. De Zweed werd halverwege door de mangel gehaald door analyticus Jamie Carragher. 'Volgens mij speelde hij nog nooit zo'n slechte helft', liet de oud-speler van Liverpool weten. 'Mourinho kreeg er aardig van langs de afgelopen weken, maar hier hebben we het over een speler die vorig seizoen vijftig keer scoorde.'

Een smetje op de overwinning van United was het uitvallen van Marcus Rashford vlak voor tijd. De aanvaller greep naar zijn bovenbeen. Mourinho kon woensdagavond nog niet vertellen of Rashford een zware blessure heeft opgelopen.