Mata bezorgt Mourinho revanche op Guardiola in League Cup

Manchester United heeft rivaal Manchester City uit de League Cup geknikkerd: 1-0. Een doelpunt van Juan Mata bracht The Red Devils de zege in de tweede Manchester Derby van het seizoen.

Op 10 september stonden beide ploegen ook tegenover elkaar op Old Trafford. De bezoekers denderden toen met name in de beginfase over United heen en wonnen het duel uiteindelijk met 1-2. De openingsfase in het League Cup-duel was een stuk minder spectaculair. Zowel José Mourinho als Pep Guardiola stuurde woensdagavond een flink gewijzigd elftal het veld in en dat leverde een eerste helft zonder veel grote kansen op.

Mata, die in de vorige derby nog negentig minuten op de bank verpieterde, rondde negen minuten na rust beheerst af op aangeven van Zlatan Ibrahimovic. Guardiola reageerde op de openingstreffer door Raheem Sterling en Sergio Agüero in te brengen voor Leroy Sané en Nolito. Het mocht niet baten voor The Citizens, die de grootste moeite hadden om door de stugge defensie van de thuisploeg heen te spelen.

The Mancunians, met Daley Blind voorop, beleefden zondag een defensieve off day tegen Chelsea (4-0), maar de organisatie stond tegen City een stuk beter. Blind vormde bij afwezigheid van Eric Bailly en Chris Smalling het centrale duo met Marcos Rojo en deed dat uitstekend. Na slechts één zege in zijn laatste vier duels had Mourinho daardoor woensdagavond weer eens reden tot juichen.

Voor Guardiola betekende het verlies op Old Trafford een persoonlijk dieptepunt. Nooit eerder wist de Spanjaard als trainer zes wedstrijden op rij niet te winnen. Achtereenvolgens Celtic (3-3), Tottenham Hotspur (2-0), Everton (1-1), Barcelona (4-0), Southampton (1-1) en nu United boden te veel tegenstand voor de formatie van de 45-jarige manager.