Zlatan maakt van City-fans United-supporters, lof voor Nasri

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan maakt van City-fans United-supporters, lof voor Nasri

'Ik heb verschillende City-fans ontmoet. Nadat ze mij tegenkwamen, zijn ze voor United geworden.'
Zlatan Ibrahimovic zet de verhouding in aanloop naar de Manchester derby van woensdagavond met een knipoog op scherp. 'Je wilt de baas zijn in de stad', aldus de Zweed op de Manchester United-site over de belangrijkste motivatie.

'Toen hij me vertelde dat hij Nasri wilde halen, dacht ik dat hij gek was geworden.'
• Sevilla-president José Castro neemt wederom zijn hoed af voor het werk van technisch directeur Monchi, die de Franse spelmaker op huurbasis overnam van Manchester City. 'Ik dacht dat we hem niet konden betalen en hij speelde ook nog eens weinig bij City, maar nu is hij hier de ster', aldus Castro tegen Cadena Cope.

'Niet dat ik olie op het vuur wil gooien, maar volgens mij ontbrak het bij Barcelona aan respect. Je moet begrijpen dat dat niet het moment is om te provoceren. Wees blij met de goal en de zege, maar ga niet provoceren. Neymar ging in de fout, net als de supporter die de fles gooide. Ik hoop dat het allebei niet meer voorkomt.'
• Valencia-aanvoerder Dani Parejo spreekt zich tegenover La Sexta uit over de onrustige slotfase bij de thuiswedstrijd van Los Che tegen Barcelona (2-3). Neymar zocht de confrontatie met de Valencia-fans na de winnende goal van de Catalanen en vervolgens werd er een waterflesje naar het groepje juichende Barça-spelers gegooid.

Lionel Messi haalt verhaal na het flesincident.
Lionel Messi haalt verhaal na het flesincident.

De disciplinaire afdeling van La Liga heeft bevestigd dat Valencia een straf heeft gekregen voor het incident. De club moet een boete van 1.500 euro betalen.

• Bij Bayer Leverkusen is het inmiddels behoorlijk onrustig, zeker rond trainer Roger Schmidt. De bevlogen Duitser zou volgens Sport1 de chauffeur van de teambus opdracht hebben gegeven te vertrekken zonder spelers na de bekerblamage bij Sportfreunde Lotte. 'Rijden!', sommeerde de coach. 'Maar de spelers dan?' luidde het antwoord van de chauffeur. De club uit de Derde Bundesliga won dinsdagavond in het bekertoernooi na strafschoppen van Leverkusen. Schmidt zag het vanuit de spelersbus geboren. Hij zat een straf uit na zijn aanvaring met 1899 Hoffenheim-collega Julian Nagelsmann bij het competitieduel van afgelopen weekend.

• Nadat Luuk de Jong eerder deze week al repliek kreeg van Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging PSV, heeft de PSV-aanvoerder zich nog impopulairder weten te maken bij de supporters van zijn club. Volgens meegereisde fans maakte De Jong een wegwerpgebaar richting de fluitende supporters na afloop van de verloren bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op dinsdag (3-1). Deze Facebook-post van het fanatieke Vak T laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

'Claudio Ranieri stond bekend als een manager die veel wisselde binnen zijn elftal. Vorig seizoen bij Leicester City speelden vrijwel altijd dezelfde elf namen. Ze bleven in de flow, wonnen wedstrijd na wedstrijd en wonnen uiteindelijk zelfs de Premier League.'
Feyenoord-doelman Brad Jones geeft een tip aan zijn trainer Giovanni van Bronckhorst. (AD)

'Ik ben pas 29 jaar, maar de rest hier is 22 of 23. Ze noemen me allemaal opa.'
Gianni Zuiverloon speelt woensdagavond met Cultural y Deportiva Leonesa in de Copa del Rey tegen grootmacht Real Madrid. De Nederlandse verdediger maakte een verrassend overstap na zijn vertrek bij ADO Den Haag. 'We moeten geloven in een stunt en de mensen in León een mooie avond bezorgen. Toen ik hoorde van de interesse was ik niet direct enthousiast, maar ik ben op de uitnodiging ingegaan en ben naar León gevlogen. Toen ik de stad en de facaliteiten op de club had gezien, was ik overtuigd.' (Marca)

'De realiteit is dat mijn dochter volgende week twintig jaar wordt. Mijn zoon wordt zeventien over een paar maanden. Ze zijn stabiel... Ze gaan naar een universiteit in Londen, spelen voetbal in Londen, hebben daar hun vrienden. Ze zijn nu op een leeftijd dat ze mij niet meer kunnen volgen zoals ze eerder deden. Voor de eerste keer leeft mijn familie op een andere manier.'
• Manchester United-trainer José Mourinho voelt zich alleen in een hotel in Manchester. De paparazzi, die natuurlijk weten in welk hotel de Portugees zich bevindt, maken het er niet makkelijker op. 'Je kent de geschiedenis van de paparazzi. Dit is een kleine ramp voor mij. Als ik soms een stukje wil wandelen, gaat dat gewoon niet.' (Sky Sports)

Nigel de Jong maakte dinsdag zijn basisdebuut voor Galatasaray in het bekerduel met Dersimspor (5-1 winst). De Amsterdammer wist onmiddellijk de aandacht naar zich toe te trekken. In de tweede helft maakte hij een overtreding, pakte hij de bal op en beet hij curieus genoeg in het leer. Turkse media herinnerden zich dat Felipe Melo, ook verdedigende middenvelder bij Galatasaray geweest en nu spelend bij Internazionale, eenzelfde actie maakte tijdens zijn eerste seizoen bij de Turkse recordkampioen. Over de bedoeling achter deze eigenaardige actie tasten de media vooralsnog in het duister.

'We hebben al gezegd dat wij de Gouden Bal niet aannemen, want hij gaat toch niet naar ons dit jaar. Ronaldo gaat hem winnen.'
Antoine Griezmann heeft de Gouden Bal al uit zijn hoofd gezet, aldus zaakwaarnemer Eric Olhats. (Radio Monte Carlo)

'Ik voel me erg goed. Ik begin mezelf te voelen als een fles wijn, snap je? Hoe ouder ik word, hoe beter ik smaak. Ik ben een winnaar en ik wil spelen totdat mijn benen niet meer kunnen.'
Nee, Patrice Evra, 35 jaar en linksback bij Juventus, denkt nog niet aan stoppen. (UEFA.com)

• Na afloop van de wedstrijd van PEC Zwolle tegen ADO Den Haag op 30 september werd er een beeld geschetst dat buitenspeler Youness Mokhtar van de Zwollenaren een verslaggeefster van FOX Sports geen hand wilde geven vanwege zijn geloof. Zowel de speler als de verslaggeefster ontkende dit en het tegendeel is met deze foto (zie rechtsonder) nog maar eens bewezen, moet PEC Zwolle hebben gedacht.

'Als we kijken naar wie mijn ontdekker was, dan moet ik toch Van Gaal zeggen. Hij gooide me in het diepe. Daarvoor had ik natuurlijk al mijn debuut gemaakt, maar Van Gaal was degene die me een reeks wedstrijden liet spelen. Maar tijdens je carrière kan je moeilijk over je trainers praten. Wie is er beter? Tja, dat vind ik heel moeilijk. Maar Van Gaal heeft wel echt de meeste invloed op mij gehad, ook omdat ik daar toen de beste leeftijd voor had.'
Voor Thomas Müller was Louis van Gaal de juiste trainer op het juiste moment. Ook voor Mark van Bommel en Arjen Robben heeft de Duitse international van Bayern München lovende woorden over. 'Mark was destijds aanvoerder en hij nam de jongere spelers onder zijn hoede. Wij zaten met hem aan de eettafel. Arjen was ook erg behulpzaam.' (Goal.com)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.