Man City wint weer niet door blunder Stones

Reacties

Manchester City heeft opnieuw niet gewonnen. Tegen Southampton poetste de ploeg van Pep Guardiola wel een achterstand weg, maar bleef het bij 1-1. Daardoor is de in de wittebroodsweken van dit seizoen bewierookte ploeg inmiddels al weer vijf officiële duels op rij zonder zege.

Man City wint weer niet door blunder Stones

City begon aan het thuisduel in de wetenschap dat het geen gemakkelijke middag zou worden. Southampton startte slecht aan het seizoen, maar haalde uit de vier vorige competitieduels tien punten. The Citizens waren juist bezig aan een mindere serie. Waar het diverse weken geleden nog loftuitingen regende in het blauwe deel van Manchester werd in de Champions League niet gewonnen van Celtic (3-3) en Barcelona (4-0). In de competitie bleven driepunters uit tegen Tottenham Hotspur (2-0) en Everton (1-1).

Pep Guardiola is met zijn ploeg al vijf duels zonder zege.
Pep Guardiola is met zijn ploeg al vijf duels zonder zege.

In tegenstelling tot in de duels met Everton en Barcelona deed Guardiola nu wel vanaf de aftrap een beroep op Sergio Agüero. De Argentijn zag hoe Southampton – met Virgil van Dijk, Jordy Clasie en Cuco Martina in de basis – halverwege het eerste bedrijf op voorsprong kwam. John Stones (foto boven) was met een flinke blunder de schlemiel bij dat openingsdoelpunt. Hij speelde de bal hopeloos terug en bediende zo Redmond, die koeltjes Claudio Bravo omspeelde en afrondde.

Even later leek Stones zijn fout goed te maken toen hij na een vrije trap binnentikte. Die vreugde was evenwel van korte duur omdat de treffer werd afgekeurd. De in buitenspel staande Agüero ging bij een poging tot doorkoppen net onder de bal door, maar de arbitrage oordeelde dat de spits toch hinderlijk buitenspel stond.

City had na rust invaller Kelechi Iheanacho nodig om tóch te scoren tegen het degelijke Southampton. De voor Kevin De Bruyne ingevallen Nigeriaan was na terugleggen van Leroy Sané Van Dijk net te snel af. Het was voor de jonge spits al zijn achtste treffer in zijn laatste elf Premier League-optredens.

Spannend
In  de slotfase ging City nog wel op zoek naar de zege, maar waren mogelijkheden niet besteed aan Ilkay Gündogan, David Silva en Agüero. Bovendien toonde doelman Fraser Forster zich als het vizier wel op scherp stond een sta-in-de-weg. Hoewel het bij 1-1 bleef, is City wel koploper. De ploeg heeft net zoveel punten als Arsenal en Liverpool, maar is op basis van het doelsaldo lijstaanvoerder in de bovenin razendspannende Premier League. Southampton blijft achtste.

Woensdag wacht voor City, dat vandaag voor het eerst sinds april weer eens met Vincent Kompany in de basis startte, opnieuw een pittige opgave. Dan is stadgenoot en aartsrivaal United de tegenstander in het toernooi om de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.