Opgeleefde Nani zet Sporting op het goede spoor

Reacties

Met een juweel van een goal (2-0) tegen NK Maribor hielp Nani zijn Sporting Lissabon op weg richting de knock-outfase. De van Manchester United gehuurde aanvaller leeft in zijn thuisland helemaal op.

Opgeleefde Nani zet Sporting op het goede spoor

Na een reeks kapbewegingen in het Sloveense strafschopgebied schoot de aanvaller keihard de tweede Portugese goal tegen de touwen. Sporting zou uiteindelijk met 3-1 winnen en heeft de kansen op de volgende ronde nog in eigen handen. Het gaat met twee punten meer dan Schalke 04 op bezoek bij groepswinnaar Chelsea, de Duitsers reizen naar het uitgeschakelde Maribor.

'Het gaat momenteel wel lekker met me', constateerde ook Nani. Na zeven jaar Manchester United werd hij door Louis van Gaal dit seizoen overbodig bevonden, waarna hij terugkeerde naar de club waar het voor hem ooit begon. 'Ik kan weer belangrijk zijn in wedstrijden. Dat is wat ik wil: bijdragen aan het succes van mijn team.' Met vier goals in vijf Champions League-duels lukt hem dat in Lissabon heel aardig.

Vooral die van dinsdag was een plaatje. 'Het duurde even, maar toen de bal erin ging, was ik opgelucht', grijnsde Nani over zijn doelpunt, waarbij het lang duurde voordat hij de trekker overhaalde. Dat bleek ook wel uit de uitbundige manier waarop hij juichte. 'Dat deed ik voor mijn zoontje: aan hem draag ik mijn doelpunt op.'

Zodoende is Sporting dicht bij kwalificatie voor de laatste zestien. Het zou, na het seizoen 2008/09, voor de tweede keer ooit zijn. 'Dat is ons enige doel, aan de Europa League denken we niet', sprak middenvelder Adrien Silva (op de foto juichend met Nani). 'Dit was een belangrijke stap, in Londen moeten we over twee weken alles geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.