VI Live: blik terug op een fraaie Champions League-avond

Reacties

Om tijdens Champions League-avonden op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er VI Live, waarin alle poules op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op een fraaie Champions League-avond

VI Live is nu gesloten. Blik terug op de mooie Champions League-avond

23.24 uur: EINDSTAND SPORTING LISSABON - NK MARIBOR 3-1
Ruim een half uur later dan gepland is ook het Champions League-duel tussen Sporting Lissabon en NK Maribor afgelopen. Technische problemen,de lichtmasten vielen uit, in Lissabon zorgden ervoor dat de rust ruim drie kwartier duurde.

22.54 uur: GOAL SPORTING LISSABON
Islam Slimani zet, op aangeven van uitblinker Nani, na ruim een uur de marge op twee tegen NK Maribor: 3-1.

22.39 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Groep E:
Manchester City - Bayern München 3-2

Groep F:
Ajax - Paris Saint-Germain 3-1
APOEL Nicosia - Barcelona 0-4

Groep G:
Schalke 04 - Chelsea 0-5
Sporting Lissabon - NK Maribor (later afgelopen ivm technische problemen)

Groep H:
Shakhtar Donetsk - Athletic de Bilbao 0-1

22.35 uur: DUEL IN LISSABON HERVAT
De technische problemen zijn verholpen, dus de tweede helft is eindelijk van start gegaan. De tussenstand bij de wedstrijd Sporting Lissabon - NK Maribor is 2-1 in het voordeel van de Portugezen.

22.34 uur: WAT GEBEURT ER IN MANCHESTER?
Weer een fout en weer een doelpunt. Jérôme Boateng blundert en Sergio Agüero maakt zijn derde van de avond. De Argentijn bezorgt zijn team daarmee de eerste zege van dit Champions League-seizoen.

22.32 uur: HATTRICK VOOR MESSI
Wat een fenomeen! Lionel Messi speelt met Barcelona tegen het kleine APOEL Nicosia, maar maakt er wel weer gewoon even drie. Nummer drie van Messi betekent de 4-0 in het voordeel van Barcelona.

22.30 uur: GOAL MANCHESTER CITY
Het staat 2-2 in Manchester. Xabi Alonso gaat in de fout en Sergio Agüero maakt daar dankbaar gebruik van. Het is een van de spaarzame kansen voor City. En dat terwijl de Engelsen met een man meer op het veld staan tegen Bayern.

22.28 uur: PUBLIEKSWISSEL ZLATAN
Zlatan Ibrahimovic verlaat vijf minuten voor tijd in de stromende regen het veld om plaats te nemen op de reservebank. De Zweed liet zien waar hij toe in staat is tegen zijn oude club Ajax.

22.25 uur: OVER EN SLUITEN VOOR AJAX
De ervaren Niki Zimling gaat kinderlijk in de fout en dat moet je niet doen tegen Paris Saint-Germain. Edinson Cavani pikt de foute terugspeelbal op, passeert Jasper Cillessen en maakt de 3-1.

22.21 uur: GOAL ZLATAN IBRAHIMOVIC
Lang kan Ajax niet genieten van de gelijkmaker. Zlatan Ibrahimovic krijgt te veel ruimte en straft dat direct af. De sterspeler van PSG haalt doeltreffend uit en doet zijn voormalige wegkgever pijn: 2-1.

22.16 uur: AFSTRAFFING SCHALKE 04
Didier Drogba is tien minuten in de ploeg en heeft zijn doelpunt alweer te pakken. Even later is het weer raak, dit keer via een andere invaller. Op aangeven van Drogba zet Ramires de 0-5 op het scorebord namens Chelsea.

22.13 uur: GOAL ATHLETIC BILBAO
Mikel San José opent na ruim een uur de score tegen Shakhtar Donetsk.

22.12 uur: ROOD RAFINHA
Barcelona moet verder met tien man. Rafinha komt onbesuisd in en mag inrukken na zijn tweede gele kaart.

22.10 uur: GOAL KLAASSEN
De eerste echte kans voor Ajax is direct raak in Parijs! Uit de afgemeten voorzet van Ricardo Kishna kopt captain Davy Klaassen binnen: 1-1. Voor trainer Frank de Boer direct aanleiding om Niki Zimling in de ploeg te brengen voor Thulani Serero.

22.00 uur: DAAR IS-IE WEER
Na een scherpe pass van Dani Alves maakt Lionel Messi zijn tweede van de avond, de derde van Barcelona op bezoek bij APOEL Nicosia.

21.50 uur: PROBLEMEN MET HET LICHT IN LISSABON
De tweede helft is in volle gang op de diverse velden, behalve in Lissabon. Problemen met de lichtinstallatie zijn voorlopig spelbreker bij het duel tussen Sporting Lissabon en NK Maribor.

21.34 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Groep E:
Manchester City - Bayern München 1-2

Groep F:
Paris Saint-Germain - Ajax 1-0
APOEL Nicosia - Barcelona 0-2

Groep G:
Schalke 04 - Chelsea 0-3
Sporting Lissabon - NK Maribor 2-1

Groep H:
Shakhtar Donetsk - Athletic de Bilbao 0-0

Eerder op de avond kwamen CSKA Moskou, AS Roma, BATE Borisov en FC Porto al in actie. Bekijk hieronder de samenvattingen.
CSKA Moskou - AS Roma
BATE Borisov - FC Porto

21.31 uur: BAYERN SLAAT DIRECT TOE
Amper vijf minuten later is het weer raak. Het tiental van de Duitsers mag de bal lekker rondspelen (negen keer) tegen de elf van City en vindt in Robert Lewandowski het eindstation: 1-2.

21.30 uur: CHELSEA OP ROZEN
Nummer drie is een feit. Door een eigen doelpunt van Jan Kirchhoff staat Schalke 04 halverwege al met 3-0 achter.

21.29 uur: SPANNING TERUG IN LISSABON
Een eigen doelpunt van Jefferson brengt de spanning terug bij het duel tussen Sporting Lissabon en NK Maribor: 2-1.

21.28 uur: JARIGE ALONSO SCOORT
Het tiental van Bayern München komt op gelijke hoogte met Manchester City. Doelman Joe Hart heeft geen zicht op de bal, waardoor Xabi Alonso eenvoudig de lange hoek kan zoeken via een vrije trap.

21.25 uur: MESSI HEEFT VOLGENDE RECORD BINNEN
Lionel Messi is niet alleen topscorer aller tijden van Spanje, maar ook van de Champions League. De kleine Argentijn zet namens Barcelona de marge op twee tegen APOEL Nicosia.

21.22 uur: WAT EEN DOELPUNT!!
Nani kapt, draait, kapt nog een keer, gooit er een schijntrap uit, nog één en schiet vervolgens hard binnen. Sporting Lissabon is heer een meester tegen NK Maribor: 2-0.

21.19 uur: GOAL CAVANI
Ajax op achterstand. Edinson Cavani mag voor een leeg doel binnenschieten. De Amsterdammers spelen een prima eerste half uur, maar een foutje van Thulani Serero wordt genadeloos afgestraft.

21.16 uur: SCHALKE 04 IN DE PROBLEMEN
Willian is het eindstation na een fraaie actie van Eden Hazard. De Braziliaanse aanvaller van Chelsea schiet de bal onberispelijk achter doelman Ralf Fährmann.

21.14 uur: EERSTE GOAL VOOR LUIS SUAREZ
De ban is gebroken. Luis Suarez maakt zijn eerste doelpunt in dienst van Barcelona. De rappe aanvaller opent de score op bezoek bij APOEL Nicosia.

21.06 uur: GOAL CITY, ROOD BENATIA
Mehdi Benatia legt de doorgebroken Sergio Agüero neer en mag na twintig minuten inrukken. Scheidsrechter Pavel Královec geeft de verdediger van Bayern een rode kaart en legt de bal op de stip. Agüero schiet raak!

20.56 uur: GOAL SPORTING LISSABON
De tweede goal van de avond valt in Lissabon. Op aangeven van Jefferson opent Carlos Mané de score tegen NK Maribor.

20.53 uur: VIERGEVER VOOR BOILESEN
Nicolai Boilesen komt ongelukkig in contact met Gregory van der Wiel. De Deense linksback is zichtbaar aangeslagen, waarop trainer Frank de Boer Nick Viergever bij zich roept. Gelegenheidsaanvoerder Boilesen kan niet verder, Davy Klaassen neemt de aanvoerdersband over.

20.46 uur: GOAL CHELSEA
De wedstrijd in Londen is amper onderweg, maar de eerste treffer is al een feit. Uit de hoekschop van Cesc Fábregas knikt aanvoerder John Terry raak. Klaas-Jan Huntelaar en consorten kunnen aan de bak in Londen.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE
Groep E:
Manchester City - Bayern München

Groep F:
Paris Saint-Germain - Ajax
APOEL Nicosia - Barcelona

Groep G:
Schalke 04 - Chelsea
Sporting Lissabon - NK Maribor

Groep H:
Shakhtar Donetsk - Athletic de Bilbao

Eerder op de avond kwamen CSKA Moskou, AS Roma, BATE Borisov en FC Porto al in actie. Roma gaf in de slotfase de zege uit handen, terwijl FC Porto een maatje te groot was voor BATE Borisov.

20.39 uur: JARIGE ALONSO
Xabi Alonso viert vandaag zijn 33ste verjaardag. De Spaanse middenvelder is met zijn huidige werkgever Bayern München op bezoek bij Manchester City.

20.19 uur: VOLGENDE RECORD LONKT ALWEER
Drie dagen nadat hij zich kroonde tot topscorer aller tijden in La Liga lonkt het volgende record alweer voor Lionel Messi. De aanvaller van Barcelona kan zich tegen APOEL Nicosia kronen tot beste schutter in de Champions League-historie.

20.14 uur: ZWARE KLUS VOOR AJAX
Ajax wacht in Parijs een lastige taak tegen Paris Saint-Germain. De Franse ploeg is in de Champions League al twaalf wedstrijden op rij zonder nederlaag op eigen terrein. Het laatste verlies op eigen veld dateert van 7 december 2004 (1-2 tegen CSKA Moskou). Daarna wonnen de Parijzenaars negen duels en speelden drie keer gelijk. Ondertussen is Ajax begonnen met de warming-up.

19.59 uur: CHELSEA MET DIEGO COSTA, SCHALKE MET HUNTELAAR
Zowel Schalke 04 als Chelsea kan beschikken over hun belangrijkste aanvaller. Diego Costa start in de basis bij The Blues, terwijl Klaas-Jan Huntelaar aan de aftrap verschijnt bij de Duitsers. Hieronder de opstellingen.

Schalke 04: Fährmann; Uchida, Höwedes, Santana, Aogo; Höger, Neustädter, Boateng, Kirchhoff, Choupo-Moting; Huntelaar.
Chelsea: Courtois;  Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Willian, Matic, Oscar, Fabregas, Hazard; Diego Costa.

19.51 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
FC Porto is hard op weg om door te stoten naar de volgende ronde als groepswinnaar. Op bezoek bij BATE Borisov boekten de Portugezen een eenvoudige zege. AS Roma kende een pijnlijke slotfase in Moskou. Door de late gelijkmaker van de Russen verliest Roma twee dure punten.

BATE BORISOV - FC PORTO 0-3
CSKA MOSKOU – AS ROMA 1-1

19.50 uur: GOAL CSKA MOSKOU
Vanuit het niets maakt CSKA Moskou de gelijkmaker tegen AS Roma. De voorzet van Vasily Berezutski wordt door alles en iedereen gemist en valt pardoes achter doelman Morgan De Sanctis: 1-1.

19.45 uur: BAYERN MET ROBBEN
Arjen Robben is erbij vanaf de aftrap. De aanvaller van Der Rekordmeister gaat op bezoek bij Manchester City. De Duitsers zijn al door, maar de Engelse topclub heeft een goed resultaat nodig. Hierbij de 22 namen.

Manchester City: Hart; Sagna, Kompany, Mangala, Clichy; Milner, Fernando, Lampard, Navas, Nasri; Agüero.
Bayern München: Neuer; Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat; Rode, Alonso; Robben, Ribéry, Højbjerg, Lewandowski.

19.41 uur: NUMMER DRIE VOOR FC PORTO
Invaller Tello pikt zijn doelpuntje mee. Op aangeven van Héctor Herrera maakt de Spanjaard de derde treffer van de avond namens de Portugese topclub.

19.41 uur: DEBUUT STROOTMAN
Na zijn rentree in de Serie A tegen Torino, maakt Kevin Strootman dinsdagavond zijn debuut in de Champions League. De Nederlandse middenvelder vervangt Radja Nainggolan en mag de laatste tien minuten volmaken.

19.39 uur: BARCELONA ZONDER NEYMAR
Barcelona speelt zonder aanvaller Neymar in het duel op Cyprus met APOEL Nicosia. Zijn plaats wordt ingenomen door Pedro. Lionel Messi en Luis Suarez starten wel in de basis. Hieronder de opstelling van de Catalanen.

Barcelona: Ter Stegen; Alves, Bartra, Pique, Alba; Rakitic, Mascherano, Rafinha; Suarez, Messi, Pedro.

19.32 uur: PSG MET ZLATAN, VAN DER WIEL EN MAXWELL

19.31 uur: DE BOER MET DENSWIL EN VAN DER HOORN

19.25 uur: MOOIE MIJLPAAL IN VERSCHIET VOOR LUIZ ADRIANO
Shakhtar Donetsk-aanvaller Luiz Adriano voert dit seizoen de topscorerslijst in de Champions League aan met negen doelpunten. De Braziliaan heeft tegen Athletic de Bilbao nog één treffer nodig voor een nieuw Champions League-record. Hij is dan de eerste speler die erin slaagt dubbele cijfers te halen tijdens de groepsfase van het toernooi.

19.20 uur: OVER EN SLUITEN VOOR BATE BORISOV
FC Porto komt na ruim een uur op 0-2. Namens de ploeg van Bruno Martins Indi zet Jackson Martínez de marge op twee.

19.18 uur: KAN AJAX OPNIEUW STUNTEN?
Het eerste Champions League-duel tussen Ajax en Paris Saint-Germain eindigde in 1-1. Bekijk hier de beelden van de eerste confrontatie in Amsterdam.

19.15 uur: PROGRAMMA CHAMPIONS LEAGUE 
Over anderhalf uur gaan de overige duels ook van start! Het programma liegt er niet om. VI volgt de verrichtingen op de voet.

Groep E: 
CSKA Moskou - AS Roma (aftrap 18.00)
Manchester City - Bayern München

Groep F: 
Paris Saint-Germain
 - Ajax
APOEL Nicosia - Barcelona

Groep G: 
Schalke 04 - Chelsea
Sporting Lissabon - NK Maribor

Groep H: 
BATE Borisov - FC Porto  (aftrap 18.00)
Shakhtar Donetsk  - Athletic de Bilbao

19.11 uur: GOAL FC PORTO
Wat een heerlijk doelpunt. Héctor Herrera verrast BATE Borisov-doelman Sergey Chernik met een zwabberbal: 0-1.

18.47 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE
Geen treffers tot dusver in Borisov, terwijl AS Roma kort voor de rust de score opende via good old Francesco Totti. Grote vraag voor straks: komt Kevin Strootman in de ploeg van AS Roma?

BATE BORISOV - FC PORTO 0-0
CSKA MOSKOU – AS ROMA 0-1

18.44 uur: SCHITTERENDE GOAL TOTTI
Francesco Totti opent vlak voor de rust op zeer fraaie wijze het tot dusver matige duel in Moskou. De spelmaker schiet een vrije trap snoeihard binnen.

18.00 uur: AFTRAP CSKA MOSKOU – AS ROMA
De bal rolt in Rusland. Kevin Strootman begint op de reservebank bij AS Roma, terwijl voormalig VVV Venlo-aanvaller Ahmed Musa in de basis start bij de Russen. Groepsgenoot Bayern München is inmiddels geplaatst voor de volgende ronde. CSKA Moskou en AS Roma hebben vier punten, gevolgd door Manchester City op twee punten. Hieronder de volledige opstellingen.

CSKA Moskou: Akinfeev; Fernandes, Berezutski, Ignashevich, Shchennikov; Eremenko, Natcho, Dzagoev; Cauna, Doumbia, Musa.
AS Roma
: De Sanctis; Florenzi, Manolas, Astori, Holebas; Keita, De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Totti, Ljajic.

18.00 uur: AFTRAP BATE BORISOV - FC PORTO
Bruno Martins Indi is zoals verwacht gewoon weer van de partij bij FC Porto. De Oranje-international gaat op bezoek bij Bate Borisov. De missie van de Portugese topclub is duidelijk: winnen om door te stoten als groepswinnaar. Hieronder de opstelling van FC Porto.

FC Porto: Fabiano; Danilo, Marcano, Martins Indi, Sandro; Herrera, Casemiro, Oliver; Quaresma, Martínez, Baihrami.

17.55 uur: CHAMPIONS LEAGUE
Het blijft een heerlijke tune! Om alvast in de sfeer te komen voor een mooie voetbalavond.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.