Groep G: bittere pil voor Chelsea en Schalke

Chelsea en Schalke 04 hebben zich van hun slechte kant laten zien in de Champions League, en brachten daarmee hun eerste twee plaatsen in Groep G in gevaar.

NK Maribor – Chelsea 1-1
Chelsea heeft de rekening betaald voor een teleurstellende eerste helft die het speelde in Slovenië. Pas nadat NK Maribor met een schitterende treffer van Agim Ibraimi op voorsprong was gekomen, werd de Londense formatie wakker. Met verse krachten Oscar en Diego Costa – beiden direct na rust ingebracht – leidde de jacht op succes tot de gelijkmaker.

Maar het bleef beperkt tot de 1-1 van Nemanja Matic. Dat mocht Eden Hazard (foto) zich aanrekenen. De Belgische international miste in de slotfase de uitgelezen kans. Vanaf elf meter – hij was zelf gevloerd – vond Hazard doelman Jasmin Handanovic op zijn weg.

Sporting Lissabon – Schalke 04 4-2
Schalke 04 heeft verzuimd zich al te verzekeren van een plaats in de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van Roberto di Matteo kreeg dankzij een eigen doelpunt van Islam Slimani na ruim een kwartier de beloning voor de sterke openingsfase. Maar gaandeweg vertoonde de Duitse defensie steeds meer gaten, waarvan in de eerste helft alleen Mahamadou-Naby Sarr profiteerde.

Na rust was het Nani die dankbaar gebruik maakte van de Duitse kwetsbaarheid. De aanvaller bereidde de 2-1 van Jefferson voor en maakte zelf de 3-1. Even gloorde hoop voor Schalke 04 toen Dennis Aogo de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Maar een nieuwe defensieve fout kostte de bezoekers het uitzicht op een positief resultaat. Slimani maakte het karwei af en revancheerde zich daarmee ook van zijn onfortuinlijke start van het duel.

Door de resultaten ligt het open in Groep G. Chelsea gaat met acht punten nog aan de leiding, maar Schalke 04 (vijf punten), Sporting (vier punten) en Maribor (drie punten) houden eveneens hoop op een vervolg in de Champions League.