Op twee fronten onzekerheid over Cissé

Roda JC-trainer Harm van Veldhoven leeft nog in onzekerheid of Sekou Cissé vanavond in Leeuwarden in actie kan komen. Ook de toekomst van de Ivoriaan is nog onduidelijk.

Op twee fronten onzekerheid over Cissé

Cissé onderging woensdag een mri-scan in België om meer duidelijkheid te krijgen over de liesproblemen. De Ivoriaan weet vandaag of hij in de play-off tegen SC Cambuur-Leeuwarden inzetbaar is.

Het ontbreken van Cissé zou een aderlating zijn voor Roda JC. Niet alleen is de Ivoriaan een van de belangrijkste krachten, ook zit Van Veldhoven al dun in zijn aanvallers. Dieter Van Tornhout, Andres Oper en Jeanvion Yulu-Matondo zijn nog niet inzetbaar. 'Voor deze eerste wedstrijd heb ik nauwelijks nog alternatieven', aldus de trainer in De Limburger.

Cissé heeft de beslissing over zijn toekomst een maand opgeschoven. 'Ik heb begin deze maand met Twente gesproken en ook het contract gezien. Maar ik heb nog niet getekend. Na afloop van de nacompetitie neem ik meteen een beslissing, want ik wil met een leeg hoofd op vakantie', aldus de Ivoriaan.

Ondanks een pincipeakkoord met FC Twente over een driejarige verbintenis heeft Cissé Feyenoord nog niet uit zijn hoofd gezet. 'Ik zou graag met trainer Mario Been willen werken, maar dat wordt waarschijnlijk een moeilijk verhaal.'

Voor Van Veldhoven is de toekomst duidelijker. De twijfel over een langer verblijf bij Roda JC is weggenomen. 'De afspraak was, dat als iedereen binnen de club vertrouwen in mij zou hebben, een langer dienstverblijf óók bij degradatie bespreekbaar zou zijn. Dat is het geval, men is positief over mij', aldus Van Veldhoven in De Telegraaf.

'Ik wil op mijn beurt graag bij Roda blijven, omdat mijn werk na zes maanden nog niet af is. Natuurlijk werk ik liever in de Eredivisie, maar ik loop niet weg wanneer ik een niveau lager moet acteren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen