Oosting straalt van oor tot oor na primeur bij AZ: 'Deze goal is heel wat waard'

AZ-middenvelder Thijs Oosting was de grote man aan Alkmaarse kant in het afsluitende groepsduel van de Conference League met Randers (1-0). De naar eigen zeggen 'dure' treffer van de 21-jarige invaller was de enige treffer de wedstrijd.

Voor de camera's van ESPN kon Oosting een glimlach niet onderdrukken. 'Het was een mooie invalbeurt', begon hij zijn verhaal. Oosting kwam in de 79ste minuut in het veld als vervanger van Jesper Karlsson. 'Mijn doelpunt was gelukkig wel wat waard', doelde hij op zowel de drie punten als de opgestreken toernooibonus en winstpremie.

Struikelblok
Ook had hij lovende woorden over voor Randers-keeper Patrik Carlgren. 'Ik moet hem een groot compliment maken', ging Oosting verder over de prestaties van de Zweedse doelman. 'Dankzij hem bleef Randers in de wedstrijd. Gelukkig liet hij de bal los en kreeg ik hem voor mijn voeten.'

AZ creëerde op eigen veld kans na kans maar scoren zat er niet in. Uiteindelijk brachten de wissels soelaas voor de Alkmaarders. Oosting, die in de rust niet bij de wedstrijdbespreking was, was nog niet op de hoogte dat hij in zou gaan vallen. 'Ik hoopte er natuurlijk wel op. In de rust was ik niet in de kleedkamer, maar buiten. Vanwege de kou wilde ik een balletje trappen. Gelukkig mocht ik na lang toekijken alsnog tien minuten meedoen.'

Zijn goal was zijn eerste in de hoofdmacht van AZ. Oosting is hongerig naar meer. 'Ik heb nu mijn debuut gemaakt in Europa, en eerder al in de Eredivisie gespeeld. Ik wil het liefst zo veel mogelijk spelen. Dat is nu nog niet het geval, maar alles komt op zijn tijd.'

Bij AZ-coach Pascal Jansen overheerste na afloop de blijdschap, al hield de trainer wel gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. 'Ik ben blij, jazeker. We zijn als eerste geëindigd in de poule', zei hij bij ESPN. 'Anderzijds hebben we te veel kansen gemist. Jesper (Karlsson red.) heeft een heel goede trap en was enkele keren dichtbij, maar mist dan de rust en moet iets meer finesse hebben.'