Ook politiek Den Haag is nu klaar met Wang

Reacties

Ook in de gemeenteraad van Den Haag rijzen nu vragen op over de betalingsachterstand die ADO Den Haag-eigenaar Hui Wang heeft bij de club uit de Hofstad. De club heeft in samenspraak met wethouder Tom de Bruijn een extra aandeelhoudersvergadering belegd.

Ook politiek Den Haag is nu klaar met Wang

Algemeen directeur Jan Willem Wigt voerde dinsdag uitgebreid overleg met de commissarissen Ton Rutgrink en Martin Jol. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag en de HFC ADO Den Haag aanwezig. Zij hebben beide een aandeel van een procent in de club. De overige 98 procent van de aandelen zijn in handen van Wang, die al maandenlang niet in de Hofstad is geweest en structureel zijn belofte tot betaling niet nakomt.

Dat stuit Richard de Mos, fractievoorzitter van Groep De Mos, tegen de borst. 'Hoe serieus moeten we Wang na maandenlange gebroken beloften om geld over te maken naar ADO nog nemen? Het gedonderjaar met deze koekenbakker uit Beijing zorgt al maanden voor onrust en, erger, voor financiële problemen bij onze groengele trots. Het spelen met onze club moet afgelopen zijn', stelt hij in een verklaring, waarin de politicus aankondigt de voorzitter van de Haagse gemeenteraad aan de tand te willen voelen.

Er is vanuit de club nog wel altijd contact met United Vansen over de betaling van het beloofde bedrag van 3,7 miljoen euro. Volgens het Chinese bedrijf wordt er hard aan gewerkt, maar die woorden hebben weinig impact meer op de Haagse clubleiding. ADO, dat in wil zetten op een nieuwe koers zonder invloeden vanuit Peking, belegt een extra aandeelhoudersvergadering. Dat is mede op initiatief van Tom de Bruijn, wethouder van Sport. Een datum voor die vergadering is nog niet bekend. Eerder werd al een bijeenkomst geschrapt omdat Wang niet kwam opdagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.