ADO gaat voor beleid zonder Chinese invloeden

Reacties

ADO Den Haag is helemaal klaar met de handelwijze van eigenaar Hui Wang. De Chinees komt al maandenlang zijn afspraken tot betaling niet na, waardoor de club in financiële problemen zit. Nu opnieuw een deadline niet is gehaald, zet ADO in op een nieuwe koers zonder invloeden vanuit Peking.

ADO gaat voor beleid zonder Chinese invloeden

Algemeen directeur Jan Willem Wigt (foto) voerde gisteren uitgebreid overleg met de commissarissen Ton Rutgrink en Martin Jol. Daarbij waren ook vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag en de HFC ADO Den Haag aanwezig. Zij hebben beiden een aandeel van een procent in de club. De overige 98 procent van de aandelen zijn in handen van Wang, die al maandenlang niet in de Hofstad is geweest en structureel zijn belofte tot betaling niet nakomt.

Uit het onderhoud kwam gisteren naar voren dat de wurggreep van Wang de club steeds meer problemen oplevert. Daarom is het doel uitgesproken om een volledig gezonde bedrijfsvoering van de grond te krijgen, zonder financiën vanuit China. Om dat te realiseren, moeten de gedane kosten met het beloofde bedrag vanuit China eerst worden weggewerkt.

Wigt heeft inmiddels verschillende belangrijke sponsoren van ADO op de hoogte gebracht van de zorgelijke ontwikkelingen en het streven naar een nieuwe onafhankelijke koers. Overigens is er nog wel altijd contact met United Vansen over de betaling van het beloofde bedrag van 3,7 miljoen euro. Volgens het Chinese bedrijf wordt er hard aan gewerkt, maar die woorden hebben weinig impact meer op de Haagse clubleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.