Ook Manchester United bijt zich stuk op Rostov

FK Rostov en Manchester United hebben elkaar donderdag in evenwicht gehouden: 1-1. Op een lastig bespeelbaar veld kwamen de Russen na rust terug van een achterstand en heeft de ploeg nog perspectief om de kwartfinale van de Europa League te bereiken.

Rostov en United speelden op een ware zandvlakte. Het veld in het Olimp-2 Stadion was in een dramatische staat, wat resulteerde in enkele val- en glijpartijen tijdens de wedstrijd. United-manager José Mourinho klaagde al bij de UEFA.

United moest duidelijk even wennen aan het Russische veld, maar opende na 35 minuten wel de score. Marouane Fellaini nam een lange bal van Phil Jones knap aan en legde af op Zlatan Ibrahimovic. De Zweed hield de bal met moeite onder controle. Ondertussen had Henrikh Mkhitaryan (foto) voor het doel ruimte voor zichzelf gecreëerd, kreeg de bal van Zlatan en tikte binnen: 0-1.

Na rust kwam Rostov een stuk feller uit de kleedkamer. United werd naar achteren gedrukt en al na acht minuten in de tweede helft bracht Aleksandr Bukharov de thuisploeg op gelijke hoogte. Verdediger Timofey Kalachev kreeg alle ruimte en gaf voor op de spits. Bukharov nam de bal op zijn borst aan en rondde in één beweging af: 1-1.

United had het in de tweede helft een stuk lastiger met het stugge Rostov, dat een stuk aanvallender speelde dan voor de rust. Veel kansen werden er echter niet gecreëerd. Ondanks een slotoffensief van Rostov eindigde het duel zonder winnaar. Eerder dit seizoen hadden Ajax en PSV al moeite met Rostov in de Champions League.

Voordat beide teams elkaar volgende week in Manchester treffen, neemt Rostov het zondag in de competitie thuis op tegen Terek Grozny. United gaat een dag later op bezoek bij Chelsea in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi.