Ibrahimovic drie duels geschorst na elleboogstoot

Reacties

De Engelse voetbalbond heeft Zlatan Ibrahimovic voor drie duels geschorst naar aanleiding van zijn elleboogstoot aan het adres van Tyrone Mings tijdens het duel tussen Manchester United en AFC Bournemouth (1-1).

Ibrahimovic drie duels geschorst na elleboogstoot

Ibrahimovic ontkende na de wedstrijd, waarin hij ook nog eens een strafschop miste, dat hij expres een elleboogstoot uitdeelde. 'Ik spring en kom erg hoog en hij springt zo tegen mijn elleboog aan. Het is niet mijn bedoeling iemand pijn te doen. Ik weet het niet wie er op mijn hoofd ging staan. Als hij het was, dan was hij het.'

De actie van Ibrahimovic krijgt desondanks een staartje. De eerstvolgende wedstrijd van United die hij mist is het uitduel met Chelsea in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. Ook de competitieduels met Middlesbrough (uit) en West Bromwich Albion (thuis) gaan aan hem voorbij.

Voor United is het ontbreken van Ibrahimovic een hard gelag. De 35-jarige aanvaller miste tot nu alleen het Premier League-duel met Arsenal door een schorsing (wegens zijn vierde gele kaart). Met 26 goals in alle competities is de ex-Ajacied verreweg de meest productieve speler van de selectie.

Ook Mings hangt mogelijk nog een straf boven het hoofd. De verdediger landde na een luchtduel al dan niet per ongeluk op het hoofd van de Zweedse spits en werd eveneens aangeklaagd door de FA. Engelse media verwachten echter dat Bournemouth in tegenstelling tot United in beroep zal gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.