Ook AZ treft Grieken: Giannina tegenstander in voorronde

Reacties

AZ weet welke ploeg de tegenstander is in de derde voorronde van de Europa League. Het Griekse Giannina won het tweeluik met het Noorse Odd, al ging dat een stuk moeizamer dan verwacht.

Ook AZ treft Grieken: Giannina tegenstander in voorronde

Giannina had in eigen huis al met 3-0 gewonnen (foto), dus de Alkmaarse scouts konden zich voornamelijk richten op de Griekse formatie. Odd, de huidige nummer twee van Noorwegen na zestien competitieduels, maakte het evenwel uitermate spannend. In een tijdbestek van drie minuten maakten Fredrik Lund Nordkvelle (penalty) en Bentley kort na rust de 1-0 en de 2-0. Omdat in de 89ste minuut Espen Ruud ook nog eens de 3-0 op het scorebord zette, was een verlenging noodzakelijk. Giannina toonde veerkracht en had aan een doelpunt van Leonardo Koutris genoeg om een overwachte uitschakeling alsnog te voorkomen.

Daardoor neemt AZ het op 28 juli en 4 augustus op tegen Giannina, dat afgelopen seizoen als zesde eindigde in de reguliere competitie en mocht deelnemen omdat nummer vijf Panionios van Europees voetbal werd uitgesloten. Als de Alkmaarders het tweeluik winnend afsluiten, wacht ook nog een vierde voorronde voordat plaatsing voor het hooftoernooi van de Europa League definitief een feit is.

De Alkmaarders verzekerden zich vorig seizoen als nummer vier achter bekerwinnaar Feyenoord van deelname aan het Europese voorportaal. De club uit de Kaasstad kwam afgelopen jaargang ook uit in de Europa League, maar strandde al in de groepsfase. In een groep met Partizan Belgrado, Athletic de Bilbao en FC Augsburg pakte de equipe van trainer John van den Brom slechts vier punten in zes wedstrijden.

Ook Heracles stroomt tijdens de derde voorronde in. De Heraclieden treffen daarin het Portugese Arouca. Feyenoord is als bekerwinnaar al geplaatst voor de groepsfase, terwijl PSV als kampioen zal uitkomen in de Champions League en Ajax dat via de voorronde ook zal proberen te bewerkstelligen. Ook de Amsterdammers moeten twee rondes overleven en nemen het eerst op tegen een Grieks team: PAOK Saloniki.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.