Heracles Almelo beleeft Europees debuut tegen Arouca

Reacties

Heracles Almelo begint zijn Europese avontuur tegen het Portugese Arouca, zo heeft de loting voor de derde voorronde van de Europa League uitgewezen.

Heracles Almelo beleeft Europees debuut tegen Arouca

Heracles begint op 28 juli met een thuiswedstrijd, 4 augustus is de return. Afgelopen seizoen legde Arouca beslag op de vijfde plaats in de Portugese competitie, op 34 punten van kampioen Benfica. De 32-jarige Mateus, die in 2006 met Angola deelnam aan het WK, is een van de spitsen in de selectie. FC Arouca speelt zijn thuisduels in het Estádio Municipal, dat een capaciteit van 5.000 heeft.

De formatie van trainer John Stegeman debuteert in Europa dankzij de zeges op FC Groningen en FC Utrecht in de play-offs. Ook Arouca stelde nooit eerder een Europees ticket veilig. Heracles wordt de 22ste club die Nederland gaat vertegenwoordigen in Europees verband.

Om net als bekerwinnaar Feyenoord de poulefase te bereiken, moet Heracles Almelo in totaal twee voorrondes overleven. AZ stuit in de derde voorronde op het Griekse Giannina of het Noorse Odd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.