Tibbling en Tankovic met Zweden naar Olympische Spelen

Reacties

In tegenstelling tot PSV'er Andrés Guardado en Ajax-aanvaller Amin Younes is een optreden op de Olympische Spelen wel weggelegd voor Simon Tibbling en Muamer Tankovic. De twee Eredivisionisten zitten in het Zweedse keurkorps voor het voetbaltoernooi in Rio de Janeiro.

Tibbling en Tankovic met Zweden naar Olympische Spelen

Bondscoach Håkan Ericson heeft de middenvelder van FC Groningen en aanvaller van AZ opgenomen in zijn achttienkoppige selectie voor de Olympische Spelen, die op 4 augustus beginnen voor Zweden. In Groep B zijn Colombia, Nigeria en Japan de tegenstanders.

Tibbling was er vorig jaar ook al bij toen de Onder 21-ploeg Europees kampioen werd. Dat geldt ook voor zeven andere selectieleden. Omdat het olympisch voetbaltoernooi niet op de officiële FIFA-kalender staat, hoopt Ericson dat alle clubs hun belofte waarmaken en hun spelers willen afstaan. Ajax en PSV weigerden dat eerder met Younes en Guardado.

Tibbling en Tankovic zouden bij Groningen en AZ sowieso de eerste twee speelronden van de Eredivisie missen. De Alkmaarders kunnen bovendien ook geen beroep doen op de 21-jarige spits tijdens de voorronden van de Europa League, waarin het Griekse PAS Giannina waarschijnlijk de tegenstander is.

De olympische selectie van Zweden

Doel: Tim Erlandsson (Nottingham Forest), Andreas Linde (Molde FK).

Verdediging: Pa Konate (Malmö FF), Adam Lundqvist (Elfsborg IF), Alexander Milosevic (Besiktas), Joakim Nilsson (Elfsborg IF), Noah Sonko Sundberg (GIF Sundsvall), Sebastian Starke Hedlund (Kalmar FF).

Middenveld: Jacub Une Larsson (Djurgården), Astrit Ajdarevic (Orebro SK), Alexander Fransson (FC Basel), Abdulrahman Khalili (Mersin Idmanyurdu), Robin Quaison (Palermo), Ken Sema (Östersunds FK), Simon Tibbling (FC Groningen).

Aanval: Mikael Ishak (Randers FC), Jordan Larsson (Helsingborgs IF), Muamer Tankovic (AZ).

Reserves: Jesper Johansson (GAIS), Alexander Leksell (IFK Göteburg), Ali Suljic (Chelsea), Adnan Maric (Swansea City).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.