Younes: 'Er is geen reden om kwaad te zijn op Ajax'

Reacties

Amin Younes (22) is niet langer bezig met het veto dat Ajax uitsprak over zijn deelname aan de Olympische Spelen. De Duitse aanvaller richt zich volledig op de club.

Younes: 'Er is geen reden om kwaad te zijn op Ajax'

De 22-jarige Ajacied kwam aanvankelijk in aanmerking voor deelname aan de Spelen in Rio. Ajax ging met de speler en de Duitse bond in conclaaf en besloot uiteindelijk, met het oog op de voorronde van de Champions League die al eind juli begint, geen toestemming te verlenen.

'Natuurlijk ben je een beetje teleurgesteld, dat is ook normaal', stelt Younes op de clubwebsite. 'Dit is een kans die in principe maar één keer in je leven voorbij komt. Maar voor mij is het nu klaar. We hebben erover gesproken en gekeken wat voor beide partijen het beste is. Ajax heeft dit besloten en ik zet me nu vol gas voor de club in. Er is geen reden kwaad of verdrietig te zijn.'

De aanvaller bereidt zich in het Oostenrijkse Zillertal voor op het nieuwe seizoen met de Amsterdammers. Afgelopen seizoen, toen hij medio juli voor 2,5 miljoen euro overkwam van Borussia Mönchengladbach, miste hij het begin van de voorbereiding. De Duitser, die nog tot medio 2018 vastligt, was in Amsterdam goed voor acht goals en negen assists in 27 competitieduels. Hij kijkt vol verwachting uit naar het nieuwe seizoen. Dat de verwachtingen hoog zijn, doet hem weinig. 'Dat hoort erbij bij een club als Ajax en is alleen maar een goed teken. En wat mijzelf betreft, het betekent alleen maar dat de mensen mij vertrouwen.'

Ajax is overigens niet de enige club die een streep zette door deelname aan de Spelen van een van de spelers. PSV liet Andrés Guardado niet gaan. De routinier vertelde al daar flink van te balen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.