Duitsland met Bender-tweeling naar Olympische Spelen

Reacties

Lars Bender, Sven Bender en Nils Petersen zijn de drie dispensatiespelers in de Duitse selectie voor de Olympische Spelen. Zij zijn geboren voor 1 januari 1993.

Duitsland met Bender-tweeling naar Olympische Spelen

Ook onder anderen Max Meyer (Schalke 04), Julian Brandt (Bayer Leverkusen) en Matthias Ginter (Borussia Dortmund) zitten in het keurkorps van coach Horst Hrubesch. Ginter maakte in 2014 al deel uit van de selectie die in Brazilië de wereldtitel veroverde.

Amin Younes zit niet in de selectie omdat Ajax de buitenspeler hiervoor geen toestemming verleende. De Amsterdammers gingen met de speler en de Duitse bond in conclaaf en besloten uiteindelijk, met het oog op de voorronde van de Champions League, geen toestemming te verlenen. Younes legde zich hierbij neer.

Enige tijd geleden spraken Hrubesch en bondscoach Joachim Löw al af dat de EK-gangers niet naar Brazilië zouden reizen. Derhalve ontbreken de speelgerechtigde Julian Weigl, Julian Draxler, Leroy Sané, Joshua Kimmich, Jonathan Tah en Emre Can.

Duitsland stuit in Groep C op Mexico, Zuid-Korea en Fiji. Het eerste duel is op 4 augustus in Salvador met Mexico. In 1988 was Die Mannschaft voor het laatst van de partij op de Spelen, toen met onder anderen Jürgen Klinsmann. West-Duitsland veroverde destijds brons.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.