Friday tekent voor vier jaar bij AZ: 'Hij is enorm sterk'

Reacties

AZ heeft de komst van Fred Friday vrijdag bevestigd. De Nigeriaanse aanvaller komt over van Lillestrøm SK en tekende voor vier jaar bij de deelnemer aan de voorronde van de Europa League.

Friday tekent voor vier jaar bij AZ: 'Hij is enorm sterk'

Met Friday krijgt AZ de huidige topscorer in de Noorse Tippeliga in de selectie. De 21-jarige aanvaller was in veertien competitiewedstrijden goed voor acht doelpunten. Friday maakte sinds zijn debuut voor Lillestrøm in 2013 in totaal 28 goals in 65 officiële wedstrijden.

Friday zal in Alkmaar met rugnummer 27 gaan spelen en verschijnt aanstaande dinsdag voor het eerst op het trainingsveld bij zijn nieuwe club. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van zo’n één miljoen euro gemoeid.

'Ik ben blij dat ik hier ben en het is een eer dat ik voor AZ ga spelen', meldt Friday op de clubsite van de Alkmaarders. 'AZ is een goede club en het is voor mij belangrijk dat ik het naar m’n zin heb waar ik speel. Ik hoop het team zo goed mogelijk te helpen, ga m'n best te doen en wil doelpunten maken.'

Directeur voetbalzaken Max Huiberts omschrijft Friday als een 'jonge, talentvolle spits'. 'Een type dat zowel met zijn rug als met zijn gezicht naar het doel toe kan spelen. Hij is fysiek enorm sterk en heeft een goede techniek. Met Fred zijn we goed op weg om het plaatje van de selectie compleet te krijgen. Iets dat ook wel nodig is, want over twee weken moeten we er al staan in de Europa League. Vooralsnog ga ik er ook vanuit dat er niks meer gaat gebeuren bij ons', doelt hij op mutaties van de selectie. In de derde voorronde van de Europa League stuit AZ op de winnaar van het treffen tussen het Griekse Giannina en het Noorse Odd, zo wees de loting eerder op vrijdag uit.

Friday moet bij AZ de concurrentie aangaan met aanwinst Wout Weghorst, die van Heracles Almelo overkwam. Beide spelers hebben de lastige taak in de voetsporen te treden van Vincent Janssen, die afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie werd (27 goals) en een toptransfer naar Tottenham Hotspur verdiende.

Trainer John van den Brom is blij met de nieuwelingen die AZ deze zomer haalde. 'We zijn goed uit deze window gekomen tot nu toe. Freddy is fysiek heel sterk en hij kan ook een bal vasthouden. De rolverdeling tussen Freddy en Wout? Dat mogen ze samen gaan uitvechten.'

Bekijk hier alle transfers van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.