Ontslaggolf moet Livingston redden

Livingston heeft per direct zes spelers op straat gezet. De Schotse club, die twee jaar geleden debuteerde op het hoogste niveau, hoopt zo een faillissement te voorkomen.

Ontslaggolf moet Livingston redden

Juan Jose Camacho, Francisco Quino, Cherif Toure-Maman, Tommy English, Guy Ipoua en Paul McLaughlin zijn de slachtoffers van de bezuinigingen. 'Het is noodzakelijk als gevolg van de voortdurende cashflow-problemen', zei curator Fraser Gray. 'Bovendien zijn we in gesprek met een aantal spelers over de aanpassing van hun contract.'

Livingston is de derde club in Schotse Premier League met grote financiële problemen. Dundee moest zelfs de contracten van vijftien spelers ontbinden, waaronder die van Fabrizio Ravanelli. Motherwell sneed afgelopen jaar stevig in de selectie (negentien spelers weg), maar voerde de bezuinigingen zo ver door dat het shirtjes moest lenen van haar eigen fans. De plank in de kledingkast met shirtjes met lange mouwen was namelijk leeg.

Dunfermline Athletic is mogelijk de volgende Schotse club, die surseance van betaling moet aanvragen. De club van Jim Calderwood heeft de spelers gevraagd salaris in te leveren. Stemt de selectie niet in dan volgt de surseance-aanvraag, zo waarschuwde de clubleiding. De spelers hebben een accountant in de arm genomen om de maatregel te bekijken.

Bekijk hier al onze video's