Ontslag Van Marwijk dreigt na verlies bij hekkensluiter

De positie van Bert van Marwijk bij Hamburger SV wordt steeds benauwder. De HSV-trainer verloor bij hekkensluiter Eintracht Braunschweig: 4-2.

Van Marwijk zette in het cruciale duel in de strijd om degradatie al zijn beschikbare Nederlanders in de basis. Rafael van der Vaart, Ola John en Ouasim Bouy stonden allen aan de aftrap. Ondanks een moeizame eerste helft keek Van Marwijk bij rust tegen een 1-0 voorsprong aan, dankzij een doelpunt van Pierre-Michel Lasogga. De huurling van Hertha BSC kopte binnen na een lange inworp en viel daarna zijn bekritiseerde coach in de armen.

Na de hervatting kwam HSV echter in de problemen. Doelman René Adler ging in de fout na een korte corner, waarvan Domi Kumbela, die in de rust was ingevallen, optimaal profiteerde. Een kwartier later ontpopte Kumbela zich tot de ware plaaggeest van HSV, door attent te reageren bij een laag aangesneden vrije trap van Mirko Bolland en de 2-1 in te tikken. Zeven minuten later kreeg hij een uitgelezen kans om zijn hattrick te complementeren, maar ditmaal stuitte hij op Adler.

Tussendoor had de niet geheel fitte Van der Vaart het veld verlaten en was een kopbal van HSV-verdediger Marcell Jansen van de lijn gehaald. Een slotoffensief leverde in de 77ste minuut succes op, toen Ivo Ilicevic met buitenkant rechts de 2-2 maakte. De vreugde was voor Van Marwijk van korte duur. Na een nieuwe fout van Adler, tekende Kumbela met zijn hak voor zijn derde treffer van de dag. Jan Hochscheidt bezegelde in de extra tijd de nederlaag van HSV, door de 4-2 te maken.

HSV blijft door de nederlaag zeventiende staan in de Bundesliga, maar zag wel hekkensluiter Braunschweig drie punten inlopen. Het gat naar de laatste positie is teruggelopen naar een punt.