Ontslag McDermott maakt weg naar Reading vrij voor Stam

Reacties

Reading heeft manager Brian McDermott op straat gezet. De Engelsman was sinds december 2015 actief bij de club uit het Championship. De blauw-witten zouden in Jaap Stam de ideale vervanger zien.

Ontslag McDermott maakt weg naar Reading vrij voor Stam

Nog voordat het ontslag van McDermott (foto) was bekrachtigd, bracht De Telegraaf het bericht dat Stam met zijn zaakwaarnemers was gespot in Londen. De oud-verdediger van onder meer PSV, Ajax, AC Milan en Manchester United zou er hebben onderhandeld met een delegatie van de clubleiding van Reading, waar de uit de Ajax-opleiding afkomstige Brian Tevreden technisch directeur is.

Stam liet eerder al eens doorschemeren graag in Engeland aan de slag te gaan. 'Het hoeft niet meteen de Premier League te zijn, het zou ook het Championship of de League One kunnen worden. Ook daar zitten grote clubs tussen, waar je echt iets kunt gaan opbouwen.'

De 67-voudig international was afgelopen seizoen samen met Andries Ulderink werkzaam als hoofdcoach van Jong Ajax. Met de Amsterdamse beloften eindigde hij op de negende plaats in de Jupiler League. McDermott besloot de afgelopen jaargang met Reading mede door zes nederlagen in de laatste zeven duels als nummer zeventien van het Championship.

Bij Reading staat enkelvoudig Oranje-international Ola John onder contract. Met Lucas Piazon (ex-Vitesse) werd afgelopen seizoen een andere Eredivisie-bekende gehuurd van Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.