Ontslag Curcic maakt weg vrij voor rentree Gudelj en Tadic

Reacties

Nemanja Gudelj en Dusan Tadic kunnen hun interlandcarrière bij Servië hervatten. Bondscoach Radovan Curcic heeft woensdag in goed overleg met de Servische bond (FSS) besloten zijn tot medio 2017 lopende contract te laten ontbinden.

Ontslag Curcic maakt weg vrij voor rentree Gudelj en Tadic

Gudelj en Tadic spraken in maart schande van de manier waarop Curcic de nationale ploeg als opvolger van Dick Advocaat leidde. De middenvelder van Ajax wenste niet langer onderdeel te zijn van politieke spelletjes en stelde zich niet meer beschikbaar. De aanvaller van Southampton nam hetzelfde besluit, maar dan omdat de bondscoach in zijn ogen alle eigenschappen miste om in het topvoetbal te werken.

Onder leiding van Curcic plaatste Servië zich niet voor het EK, mede door een straf van drie minpunten naar aanleiding van het drone-incident in het kwalificatieduel met Albanië onder Advocaat. Het land van Gudelj en Tadic naar het WK 2018 leiden, wordt de taak van de nieuwe bondscoach. 'Na evaluatiegesprekken is duidelijk dat het vertrouwen ontbreekt dat ik kan realiseren waarin ik een rotsvast vertrouwen heb: kwalificatie voor het WK', zegt Curcic in een statement op de website.

Het vertrek van de voormalige coach van Jong Servië betekent dat Gudelj en Tadic in aanloop naar de kwalificatiereeks voor de mondiale eindronde in Rusland weer kunnen aansluiten bij de nationale ploeg. Die komt eind volgende maand bij elkaar voor oefeninterlands tegen Cyprus, Israël en EK-ganger Rusland. In september wacht het eerste kwalificatieduel met Ierland. Verder zijn Moldavië, Oostenrijk, Georgië en Wales de opponenten richting het WK 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.