Ontlading bij Oekraïne: 'Zelfs felicitaties van de president'

Reacties

Oekraïne plaatste zich als laatste land voor de eindronde van het EK in Frankrijk. De ontlading was er niet minder om na het verlossende fluitsignaal in Slovenië (1-1).

Ontlading bij Oekraïne: 'Zelfs felicitaties van de president'

'We wisten dat we het moeilijk zouden krijgen', zei Yevhen Seleznyov na afloop tegen de aanwezige media. 'Slovenië begon goed, maar de tweede helft verging het ons beter', analyseerde de aanvaller. Na de vroege openingstreffer van de Sloveen Bostjan Cesar volgde een meeslepende strijd in Maribor.

'De laatste minuten waren ongelofelijk spannend', aldus bondscoach Mikhail Fomenko, die Andriy Yarmolenko ver in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde zag maken. 'Het was moeilijk, maar ik ben ervan overtuigd dat we de kwalificatie verdienden. Voor zo'n prestatie moet je fysiek en mentaal optimaal voorbereid zijn, mijn complimenten aan de spelers voor hun inzet.'

Twee jaar geleden verspeelde Oekraïne tegen Frankrijk een 2-0 voorsprong in de WK-barragewedstrijden tegen Frankrijk, maar nu hield het land met die marge op het bord dus wel stand na een bloedstollend gevecht met Slovenië. 'Er was na afloop veel vreugde en emotie in de kleedkamer. We kregen zelfs felicitaties van president Petro Poroshenko', glunderde Fomenko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.