Slovenië steunt op onneembare vesting tegen Oekraïne

Reacties

Slovenië moet zich dinsdagavond in de return van de play-offs om een EK-ticket van zijn beste kant laten zien om de 2-0 nederlaag van zaterdag bij Oekraïne weg te poetsen. Het land heeft één voordeel: de ploeg presteert uitstekend in Maribor.

Slovenië steunt op onneembare vesting tegen Oekraïne

Sinds het Ljudski VRT Stadion - de thuishaven van MK Maribor (foto) - in 2009 is gerenoveerd, verloor het Sloveense elftal slechts één van de twaalf interlands die in het stadion werden afgewerkt (1-0 van Noord-Ierland in 2010). Slechts eenmaal werd er gelijkgespeeld (0-0 tegen Tsjechië, 2009), alle andere tien duels werden gewonnen. Daarnaast kreeg de ploeg in die twaalf wedstrijden slechts drie tegengoals.

Srecko Katanec, de bondscoach van Slovenië, gelooft dan ook dat er nog kansen zijn voor zijn ploeg. 'In Oekraïne konden we helaas niet veel kansen creëren, het lukte ons daar niet om een vuist te maken. Maar dit is weer een nieuwe wedstrijd, voor eigen publiek zijn we sterk', geeft hij aan in de Sloveense pers. 'Maar het zal moeilijk worden, dat staat vast', is hij ook reëel in zijn vooruitblik op de beslissende wedstrijd van dinsdagavond in Maribor (20.45 uur). 'Iedere voetbalkenner weet dat, we staan namelijk met 2-0 achter en hebben geen uitdoelpunt. Maar het is natuurlijk niet onmogelijk.'

Penalty's
Door de 2-0 zege in de eerste wedstrijd van het tweeluik is Oekraïne echter vol zelfvertrouwen. 'Wij hebben niet op penalty's getraind', bluft middenvelder Denys Gamash op de UEFA-website. 'Wij hebben het resultaat behaald dat we nodig hadden. Als we geen grote fouten maken, kan het niet misgaan.'

De gedachten van zijn trainer Mikhail Fomenko, die iets terughoudender is, gaan vooral terug naar de play-offs tegen Frankrijk om een ticket voor het WK van 2014. Toen won Oekraïne in eigen huis ook met 2-0, maar ging de ploeg uit met 3-0 onderuit. 'Toen hebben we veel fouten gemaakt. Nu moeten we laten zien dat we daarvan hebben geleerd', liet hij tijdens een persconferentie weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.