EK dichtbij voor Oekraïne na zege op Slovenië

Reacties

Oekraïne heeft in Lviv een enorme stap richting plaatsing voor het EK gezet. In de play-offs om een ticket voor het toernooi van volgend jaar in Frankrijk werd met 2-0 gewonnen van Slovenië, dat dinsdag nog de kans krijgt om die nederlaag weg te poetsen.

EK dichtbij voor Oekraïne na zege op Slovenië

Het duel in Lviv werd voorafgaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Vervolgens begonnen de twee landen aan de wedstrijd.

Zowel Oekraïne als Slovenië was pas één keer eerder present op een EK. De Oekraïners, die in Groep C van de kwalificatiecampagne derde werden achter Spanje en Slowakije, werden in 2012 al in de groepsfase uitgeschakeld. Twaalf jaar eerder gebeurde dat Slovenië, dat nu in Groep E derde werd achter Engeland en Zwitserland, bij het EK-debuut in Nederland en België.

Halverwege het eerste bedrijf zette Oekraïne de eerste stap richting de tweede EK-deelname. Andriy Yarmolenko kreeg de bal na matig wegwerken van doelman Samir Handanovic voor zijn voeten en verschafte zichzelf mee een kapbeweging de ruimte om de bal tegendraads in de verre hoek te schieten: 1-0.

Slovenië meldde zich vervolgens ook met kansen voor Milivoje Novakovic en Josip Ilicic, maar moest kort na rust toezien hoe het 2-0 werd. Yevhen Seleznyov (foto boven) gleed van dichtbij, en op het randje van buitenspel, een voorzet van Artem Fedetskiy binnen.

Dat Slovenië nog mag hopen op het EK, had Oekraïne vooral aan zichzelf te wijten. Denys Garmash miste na de 2-0 al zijn tweede grote kopkans van de wedstrijd en Seleznyov schoot de bal tegen de paal. Mede door die missers bleef het bij 2-0. Dinsdag volgt de return in Maribor.  

Ook in Lviv werd stilgestaan bij de aanslagen in Parijs. De spelers droegen tevens een rouwband.
Ook in Lviv werd stilgestaan bij de aanslagen in Parijs. De spelers droegen tevens een rouwband.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.