Yarmolenko waakzaam voor herhaling doemscenario

Reacties

Door een 2-0 zege in de heenwedstrijd van de play-offs tegen Slovenië lijkt Oekraïne zo goed als zeker van deelname aan het EK 2016, maar Andriy Yarmolenko weet uit ervaring dat het nog fout kan gaan.

Yarmolenko waakzaam voor herhaling doemscenario

Door het maken van de openingstreffer was Yarmolenko zaterdag de gevierde man in Lviv. 'Het hele land stond achter ons en we wisten dat we ze niet konden laten stikken. President Petro Poroshenko feliciteerde ons na afloop met de zege, maar iedereen weet dat we de teugels niet kunnen laten vieren', aldus Yarmolenko op de UEFA-site.

In de barragewedstrijden voor het WK 2014 won Oekraïne immers ook het heenduel met 2-0, toen van Frankrijk. Door een 3-0 nederlaag in Parijs zagen Yarmolenko en zijn ploeggenoten destijds deelname aan het mondiale eindtoernooi in rook opgaan. 'We dachten dat we al in Brazilië waren', blikt de 26-jarige aanvaller terug. 'Toen ging het alsnog mis. We moeten in Slovenië goed verdedigen en toeslaan op de counter als we de kans krijgen.'

De return in Maribor wordt dinsdag gespeeld. Oekraïne deed alleen in 2012, toen het organisator was met Polen, eerder mee aan het EK. Destijds sneuvelde het thuisland in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.