Onstuitbare Mertens dirigeert Napoli langs AS Roma

Reacties

Napoli heeft zaterdag dankzij Dries Mertens een volgende stap richting de tweede plaats in de Serie A gezet. De Belg zorgde eigenhandig voor een overwinning op AS Roma: 1-2.

Onstuitbare Mertens dirigeert Napoli langs AS Roma

Het duel was een weerzien tussen Kevin Strootman aan de zijde van Roma en Mertens bij Napoli. Eerder dit seizoen was Strootman nog geblesseerd toen Roma op bezoek ging bij Napoli (1-3). Zaterdag liet Mertens zich gelden tegen zijn ex-ploeggenoot van PSV en FC Utrecht.  De kleine dribbelaar werd na 26 minuten gelanceerd door Marek Hamsík en verschalkte Wojciech Szczesny door de bal met een subtiel tikje over de keeper heen te wippen. Even later miste Strootman een enorme kans op de gelijkmaker door de bal hoog over te schieten.

Na rust deed Mertens Roma nog meer pijn. Lorenzo Insigne kreeg alle ruimte op de linkerflank en zag de Belg het strafschopgebied in rennen. Mertens verzilverde de pass op maat vervolgens op simpele wijze: 0-2. Het betekende de achttiende competitietreffer van dit seizoen voor Mertens. In de slotfase loste Arek Milik Hamsík nog af, maar scoren deed de Pool niet.

Kevin Strootman baalt van zijn gemiste kans tegen Napoli. In de slotfase was hij wel trefzeker.
Kevin Strootman baalt van zijn gemiste kans tegen Napoli. In de slotfase was hij wel trefzeker.

Strootman deed dat wel, maar het was te laat. Zijn treffer in de 89ste minuut was niet genoeg voor Roma. Doelman Pepe Reina hield Napoli in de extra tijd nog op de been door een van richting veranderd schot van Mohamed Salah via de lat naast zijn doel te werken. Napoli is in de laatste 26 wedstrijden waarin Mertens scoorde ongeslagen.

Door de zege loopt Napoli in op Roma, dat tweede staat. De Napolitanen hebben 57 punten, twee minder dan de club uit de Italiaanse hoofdstad. Koploper Juventus heeft 66 punten en lijkt al zeker van het kampioenschap. Plek twee geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de groepsfase van de Champions League. De nummer drie moet nog door een voorronde heen.

Voor Napoli was de uitzege op Roma bevrijdend. De ploeg won in februari 2011 voor het laatst in Rome: 0-2. Dinsdag komt Real Madrid op bezoek bij Napoli voor de returnwedstrijd in de achtste finale van de Champions League. De Koninklijke verdedigt een 3-1 voorsprong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.