Onstuitbare Dzeko helpt Strootman en Roma aan ruime zege

AS Roma heeft zondagavond Torino eenvoudig opzij gezet in de Serie A: 4-1. Edin Dzeko was met zijn vijfde treffer in acht dagen opnieuw van grote waarde voor de Romeinen.

Kevin Strootman begon zoals gewoonlijk in de basis bij Roma, dat met Napoli verwikkeld is in een pittige strijd om de tweede plaats op de Italiaanse ranglijst. De ploeg van trainer Luciano Spalletti begon met een goed gevoel aan het duel met Torino na de indrukwekkende 0-4 Europa League-zege op Villarreal. Dzeko eiste met een hattrick de hoofdrol op bij die ongekende afstraffing en had tegen Torino slechts tien minuten nodig om het net te vinden.

De Bosnische spits kreeg de bal van Radja Nainggolan en plaatste hem fraai buiten bereik van voormalig Manchester City-ploeggenoot en Torino-doelman Joe Hart in de hoek. Dzeko was daarmee voor het achtste duel op rij trefzeker en bracht zijn totaal naar elf treffers in de laatste acht wedstrijden.

Dankzij een treffer van Mohamed Salah was de wedstrijd zeven minuten later al gespeeld. Leandro Paredes kreeg het publiek in Rome halverwege de tweede helft alsnog op de banken. De 22-jarige Argentijn volleerde de bal na een afgeslagen corner heerlijk in de benedenhoek. Nainggolan zorgde met een eveneens hard schot in de extra tijd voor het slotakkoord.

De riante voorsprong bood Spalletti de gelegenheid om clubicoon Francesco Totti in te brengen voor Strootman. Met de veertigjarige maestro incasseerde de thuisploeg nog een treffer van Maxi Lopez, maar de zege kwam niet meer in gevaar, waardoor Roma het puntentotaal naar 56 brengt, twee meer dan nummer drie Napoli. Het verschil met koploper Juventus blijft met zeven punten groot.