Strootman ziet Dzeko van schlemiel tot held uitgroeien

Kevin Strootman heeft zondag met AS Roma geen fout gemaakt in de titelstrijd. De ploeg van trainer Luciano Spalletti won de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Crotone: 0-2.

De eerste helft verliep uiterst moeizaam voor AS Roma, dat moest winnen om druk te houden op koploper Juventus. De bezoekers creëerden niet heel veel, maar kregen na achttien minuten wel de uitgelezen kans om op voorsprong te komen nadat Mohamed Salah een penalty versierde.

Topscorer Edin Dzeko verzuimde echter zijn achttiende doelpunt in de Serie A te maken door naast te schieten. De spits miste eerder dit seizoen ook al een strafschop tegen Udinese. Toch had AS Roma vlak voor rust nog reden tot juichen in Crotone. Aanvoerder Radja Nainggolan verschalkte doelman Alex Cordaz met een laag schot op aangeven van Salah.

Na rust kwam AS Roma niet meer echt in gevaar. Een kwartier voor tijd maakte Dzeko zijn gemiste strafschop goed door het duel in Crotone op slot te gooien: 0-2. Strootman speelde de hele wedstrijd.

Juventus kan het gat met AS Roma later op zondag weer vergroten tot zeven punten. De Oude Dame speelt om 20.45 uur een uitwedstrijd tegen Cagliari. Nummer drie Napoli won vrijdag al met 2-0 van Genoa.