Ongrijpbare Lewandowski verpest avond Schalke 04

Bayern München heeft met moeite Schalke 04 op de knieën gekregen (0-2). Robert Lewandowski deed in de slotfase waar Klaas-Jan Huntelaar tevergeefs op had geaasd, namelijk scoren.

Huntelaar had zich voorgenomen te breken met het verleden. Als spits van Schalke 04 stond hij alle zeven duels met Bayern München droog. Alleen in de officieuze interland tegen de Beierse grootmacht scoorde hij. Vrijdag stapte hij in de 67ste minuut geblesseerd aan zijn hoofd van het veld in de wetenschap dat het hem weer niet was gelukt.

In de 38ste minuut kwam Huntelaar net tekort om verlost te worden van zijn Bayern-trauma. In de tweede helft eindigde zijn schot van twintig meter op de lat. Een goal van de Nederlandse spits had hem verlost, maar was ook een beloning geweest voor het sterke spel van Schalke.

Die Königsblauen, die het seizoen waren begonnen met een nederlaag tegen Eintracht Frankfurt, hadden namelijk met nieuwelingen Baba Rahman en Jevhen Konoplyanka in de hoofdrol gedurfd verzet geboden. Bayern had moeite zijn gebruikelijke stempel te drukken op de wedstrijd.

Lewandowski, die in eerste helft ook niet scherp was geweest in kansrijke positie, miste een kwartier voor tijd dé uitgelezen kans om voor de Champions League-opponent van PSV de ban te breken. Enkele meters voor een leeg doel werkte hij de bal over de lat. De Poolse spits revancheerde zich in de 81ste minuut met alweer zijn vierde treffer van het nog jonge Bundesliga-seizoen.

In blessuretijd was Lewandowski ook betrokken bij de scherpe counter, die tot de 0-2 leidde. Op aangeven van de Pool maakte Joshua Kimmich zijn eerste doelpunt voor Bayern ooit en daarmee kreeg de treurige reeks van Huntelaar tegen Bayern een vervolg.