Bayern München is een weinig gewillige prooi voor Huntelaar

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar (33) speelt niet graag tegen Bayern München. De spits scoorde in het shirt van Schalke 04 nog nooit tegen de Rekordmeister en zegevierde slechts één keer tegen de Beierse club. Vrijdagavond wil hij breken met dat verleden.

Bayern München is een weinig gewillige prooi voor Huntelaar

The Hunter scoort overal en tegen iedereen. Bij AGOVV Apeldoorn, SC Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en ook bij Schalke 04. Tegen FC Twente, Borussia Dortmund, Feyenoord, Hamburger SV, Heracles Almelo en Athletic de Bilbao. Maar als clubspeler níét tegen Bayern München.

Als clubspeler niet, nee, maar wie hem zegt dat hij nog nooit gescoord heeft tegen zijn angstgegner wordt door de goaltjesdief zelf gecorrigeerd. 'Ik heb weleens een doelpunt gemaakt tegen Bayern. Maar dat was namens het Nederlands elftal in die Robben-wedstrijd', zegt hij dan lachend, doelend op het vriendschappelijk compensatieduel (3-2 nederlaag) wegens de langdurige blessure van Arjen Robben na het WK van 2010.

Het bewijs: Klaas-Jan Huntelaar scoort namens Oranje tegen Bayern München. Verdediger Holger Badstuber komt te laat.
Het bewijs: Klaas-Jan Huntelaar scoort namens Oranje tegen Bayern München. Verdediger Holger Badstuber komt te laat.

'De duels met Bayern zijn speciaal', vervolgt Huntelaar daarna serieuzer in aanloop naar het duel met de regerend landskampioen, over de club waar hij slechts één keer van won (zie tabel). 'Er zijn vele manieren om een goede tegenstander te verslaan, maar tegen Bayern heb je maar twee mogelijkheden: of je zakt heel ver terug op eigen helft, of je gaat voll drauf. Wij spelen tegen hen vaak vrij defensief en dat is voor een spits niet zo leuk.'

Trauma
Misschien dat Yevhen Konoplyanka de captain van zijn trauma af kan helpen. Die Königsblauen trokken de 26-jarige aanvaller aan als vervanger van de naar Manchester City vertrokken Leroy Sané. Huntelaar heeft zelf, ondanks de 1-0 nederlaag bij de seizoensouverture tegen Eintracht Frankfurt, wel vertrouwen in een goede afloop.

'We spelen dit seizoen veel wedstrijden en werken hard om in al die wedstrijden goed voor de dag te komen', besluit hij in aanloop naar een nieuwe confrontatie met Bayern – na één duel alweer koploper na de 6-0 zege op Werder Bremen. 'Er staat een goede selectie en ik denk daarom ook dat dat ook gaat lukken.' (Mitchell Minnaard)

Favoriete tegenstanders van Klaas-Jan Huntelaar
Tegenstander Duels Goals
Hamburger SV 5 11
Heracles Almelo 7 11
NAC Breda 5 9
FC Twente 5 9
Sparta Rotterdam 5 9
1899 Hoffenheim 5 8
Roda JC Kerkrade 5 8
Feyenoord 5 8
Willem II 6 8
De Graafschap 4 8
RBC Roosendaal 5 8
Klaas-Jan Huntelaar en Bayern München
Seizoen Team Uitslag Goal/Assist
2010/11 Schalke 04 2-0 zege -
2011/12 Schalke 04 0-2 nederlaag -
Schalke 04 2-0 nederlaag -
Nederlands elftal 3-2 nederlaag 1 goal
2012/13 Schalke 04 0-2 nederlaag -
2013/14 Schalke 04 5-1 nederlaag -
2015/16 Schalke 04 1-3 nederlaag -
Schalke 04 3-0 nederlaag -
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.