Ongeslagen Barcelona walst na de rust over Vallodolid heen

Barcelona kende in Camp Nou, ondanks de enigzins stroeve start, geen problemen met Real Vallodolid. De bezoekers kwamen brutaal op voorsprong, maar gingen uiteindelijk roemloos ten onder: 4-1.

Nog altijd zonder de geblesseerde Lionel Messi, maar met Neymar in zijn rol als valse spits, boekte de ploeg van trainer Gerardo Martino een op het oog eenvoudige zege op het laag geklasseerde Vallodolid. Toch keken de Catalanen al na tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan.

Op aangeven van Patrick Ebert opende Javi Guerra de score in Camp Nou voor Vallodolid. Uit de hoekschop torende de spits boven alles en iedereen uit en knikte hij binnen. Lang hielden de bezoekers niet stand. Nog geen vijf minuten later was het de Chileen Alexis Sánchez die de stand gelijk trok.

De definitieve nekslag volgde pas na rust. In een tijdsbestek van ruim een kwartier zorgden Xavi, opnieuw Sánchez en Neymar voor de 4-1 eindstand. Barcelona zette duidelijk een tandje bij en speelde de defensie tot drie keer toe uit elkaar, wat resulteerde in drie fraaie en typische Barça-doelpunten.

Mooie bijkomstigheid voor coach Martino was het optreden van Neymar. De Braziliaan toonde aan een prima stand-in te zijn voor Messi, die de komende weken nog niet inzetbaar is vanwege een hamstringblessure.

Door de ruime winstpartij in eigen huis blijft Barcelona koploper in de Spaanse competitie. De voorsprong op achtervolger Atlético Madrid bedraagt drie punten met een wedstrijd meer. Atlético treedt zondag aan tegen Celta de Vigo en is bij winst net als Barcelona ongeslagen.