Koninklijk duo Ronaldo en Di María op dreef in miljoenenbal

Cristiano Ronaldo (28) heeft de smaak in de Champions League overduidelijk te pakken. Woensdagavond maakte hij tegen FC Kopenhagen in zijn honderdste Europese wedstrijd zijn 54ste en 55ste goal in het miljoenenbal. Ook zijn aanvalspartner Angel di María is niet te stoppen.

Koninklijk duo Ronaldo en Di María op dreef in miljoenenbal

Door tijdens de 4-0 overwinning van Real Madrid op Kopenhagen de eerste twee goals voor zijn rekening te nemen, komt Ronaldo met rasse schreden in de buurt van Ruud van Nistelrooy. De inmiddels gestopte Nederlandse aanvaller maakte tussen 1998 en 2010 liefst 56 doelpunten in het miljoenenbal. Alleen topscorer aller tijden Raúl (71 goals) en Lionel Messi (62) waren vaker trefzeker.

Dat Ronaldo de derde speler wordt die Van the Man achter zich gaat laten, staat buiten kijf. Zeker gezien het moyenne dat de 28-jarige vedette van Real Madrid in het miljoenenbal aan de dag legt. Gerekend vanaf het seizoen 2011/12 is er geen enkele andere speler die CR7 kan bijbenen. Met 27 goals in 24 wedstrijden laat hij zelfs Messi achter zich. De Argentijnse sterspeler van Barcelona was in hetzelfde tijdbestek goed voor 25 treffers in 23 CL-duels.

Di María
In de schaduw van Ronaldo, topscorer van het huidige CL-toernooi met vijf goals, ontpopt ook Angel di María zich meer en meer tot onmisbare schakel bij De Koninklijke. Woensdagavond verzorgde hij met een schitterende voorzet achter zijn standbeen langs - een rabona - de assist bij de 2-0 van Ronaldo en daarna tekende hij zelf voor de derde en de vierde treffer van Real.

Angel di María bereidt de tweede goal van Cristiano Ronaldo door de bal achter zijn standbeen langs voor te geven.
Angel di María bereidt de tweede goal van Cristiano Ronaldo door de bal achter zijn standbeen langs voor te geven.

De totalen van Di María in het miljoenenbal worden daardoor met de wedstrijd indrukwekkender. Met drie assists voert de 25-jarige Argentijn na twee duels de lijst van aangevers in de Champions League 2013/14 aan, terwijl zijn teller sinds zijn komst naar Real Madrid in 2010 al op zeven goals en tien assists in CL-verband staat.

Dat tiental assists zorgt ervoor dat Di María zich tot de Europese elite kan rekenen sinds hij zich in een shirt van De Koninklijke hulde. Vanaf het seizoen 2010/11 stonden alleen zijn voormalige ploeggenoot Mesut Özil (dertien assists), zijn huidige aanvalspartner Karim Benzema (11) en Zlatan Ibrahimovic (11) vaker aan de basis van een CL-goal. Messi was net als zijn linksbenige landgenoot goed voor tien verzilverde voorzetten.

Desondanks gaf Real deze zomer een wereldrecord van honderd miljoen euro uit voor Gareth Bale. En uitgerekend de momenteel met een hamstringblessure kampende 24-jarige Welshman geldt aan de rechterflank als voornaamste concurrent van Di María. Met zijn uitstekende optreden tegen Kopenhagen hoopt Di María trainer Carlo Ancelotti te hebben overtuigd.

'Ik zal mijn best blijven doen om de coach te overtuigen, want ik wil uiteraard in de basis blijven starten. Maar de dingen lopen nu eenmaal niet altijd zoals je hoopt.' De komst van Bale zal zeker niet in het droomscenario van Di María passen. Woensdag liet El Fideo (De Noodle) zich als doelpuntenmaker en onnavolgbare aangever van de onstuitbare jubilaris Ronaldo in elk geval van zijn beste kant zien in de zware concurrentiestrijd met Bale. (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen