Groep B: Mancini start met remise bij Juve, Real wint ruim

Real Madrid zette ook zijn tweede duel in de Champions League om in een eenvoudige zege. De Spanjaarden wonnen overtuigend met 4-0 van FC Kopenhagen. Juventus wist zich in een zinderende wedstrijd niet langs Galatasaray te knokken, waardoor het voor de tweede keer op rij gelijkspeelde.

Juventus – Galatasaray 2-2
Het duel in Turijn was voor beide ploegen van groot belang, want zowel Galatasaray als Juventus startte twee weken geleden met een slecht resultaat aan het toernooi. Juve kwam uit bij FC Kopenhagen niet verder dan 1-1, terwijl Galatasaray in eigen huis werd vernederd door Real Madrid (6-1).

Juventus had in de eerste helft het meeste balbezit, maar creëerde weinig tot niets. Galatasaray, waar Wesley Sneijder in de basis stond en Roberto Mancini als trainer zijn debuut maakte, speelde ook weinig klaar.

Een gigantische flater van Leonardo Bonucci hielp Galatasaray echter in het zadel. De verdediger speelde te zacht terug op doelman Gianluigi Buffon, waarna Didier Drogba de bal onderschepte, de keeper omspeelde en in een leeg doel raak schoot. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Juventus pas zijn eerste goede mogelijkheid. Fabio Quagliarella werd bij de eerste paal vrijgespeeld en haalde in één keer uit, maar Fernando Muslera keerde zijn schot.

Galatasaray viert de 1-0 na de enorme fout van Leonardo Bonucci.

Wetende dat de kans op overwintering in het toernooi erg klein zou worden bij een nederlaag tegen Galatasaray, ging Juventus in de tweede helft massaal op jacht naar de gelijkmaker. Doordat de defensie van de Turken uitstekend 'stond', kwam De Oude Dame niet verder dan schoten van afstand.

Juventus voerde de druk steeds hoger op en kreeg na 77 minuten een strafschop. Daarbij was een schlemielige rol weggelegd voor invaller Nordin Amrabat van Galatasaray. De aanvaller veroorzaakte de penalty met een lichte overtreding op Fabio Quagliarella. Vidal benutte het buitenkansje met een onhoudbare knal. Tien minuten daarna hielp Quagliarella zijn ploeg aan de voorsprong met een rake kopbal na een perfecte voorzet van Andrea Pirlo. Juve hield de leidende positie amper een minuut vast, want op aangeven van Drogba maakte de voor Sneijder ingevallen Umut Bulut de 2-2.

Juventus staat na twee groepswedstrijden tweede met twee punten. Galatasaray heeft één punt en staat op doelsaldo laatste.

Real Madrid – FC Kopenhagen 4-0
Voor Real Madrid was het thuisduel met FC Kopenhagen de ideale gelegenheid om de nare smaak van de met 1-0 verloren derby tegen Atlético Madrid van zaterdag weg te spoelen.

Real ging tegen Kopenhagen voortvarend van start. Karim Benzema kreeg na zes minuten een flinke kans op de openingstreffer, maar kopte in kansrijke positie naast. Na 21 minuten liet Cristiano Ronaldo, die zijn honderdste Europese wedstrijd speelde, zien hoe het moet. Marcelo zette vanaf links voor, waarna doelman Johan Wiland van Kopenhagen onder de bal door dook. Ronaldo restte daarna het eenvoudige klusje bij de tweede paal raak te koppen.

Vlak voor rust kwam Real met de schrik vrij. De lat en Luka Modric voorkwamen de gelijkmaker van Kopenhagen na een kopbal van Nicolai Jørgensen. Real was ook na de pauze veel beter dan de Deense bezoekers en zette die dominantie na 66 minuten om in 2-0. Di María trok van achter zijn standbeen voor op Ronaldo, die raak kopte. Met deze treffer brak het laatste verzet van Kopenhagen en in de 71ste minuut bekroonde Di María zijn uitstekende wedstrijd met een fraaie treffer. Hij schoot van zestien meter in de verre kruising. In de slotminuten nam Di María ook nog de 4-0 voor zijn rekening, waardoor Real na twee duels met zes punten aan de leiding gaat in Groep B. Kopenhagen heeft één punt en staat derde.

Di María en Ronaldo namen tegen Kopenhagen allebei twee doelpunten voor hun rekening.