Ongelukkig De Graafschap verliest thuis van NAC

De Graafschap is er niet in geslaagd in eigen huis te winnen van NAC Breda. In de tweede helft verloor de thuisploeg de grip op de Bredanaars, waardoor de bezoekers uitliepen tot 3-1.

Nota bene Leonardo opende de score op De Vijverberg. De Braziliaan, die de afgelopen tijd voor veel opschudding zorgde bij NAC, scoorde na een half uur. Enkele minuten voor zijn doelpunt redde Jelle ten Rouwelaar op een poging van Jordy Buijs, volgend seizoen in Bredase dienst. Diens inzet eindigde op de paal.

De Graafschap had pech met het afronden van de kansen, waardoor het doelpuntloos de rust inging. Pas een kwartier voor tijd kwamen De Superboeren op gelijke hoogte. Yuri Rose scoorde op aangeven van Purrel Fränkel. Vervolgens zette de thuisploeg meer druk, maar kwam het wederom op achterstand.

Anthony Lurling zorgde voor 2-1. Na een rode kaart voor Rogier Meijer werd het voor De Graafschap een (te) lastige opgave. Zeker nadat Donny Gorter zes minuten voor tijd een penalty had benut (3-1).

De Graafschap eindigde de wedstrijd uiteindelijk met negen man na een rode kaart van Leon Broekhof. Wederom kreeg NAC een strafschop toegewezen maar ditmaal faalde Gorter, waardoor de eindstand 3-1 bleef.

NAC stijgt door de overwinning naar de elfde positie. De Graafschap blijft op de veertiende positie steken. Foto: VI Images