Ongekende weelde voor Ajax: hofleverancier van Elftal van de Week

Reacties

Voor het eerst dit seizoen is Ajax hofleverancier van VI's Elftal van de Week. De Amsterdammers leveren na de doelpuntrijke zege op Vitesse (5-0) drie spelers, eentje meer dan AZ, Feyenoord en PSV.

Ongekende weelde voor Ajax: hofleverancier van Elftal van de Week
© Pro Shots

Ajax begint zijn draai enigszins te vinden na de aanstelling van trainer John van 't Schip en won drie van de laatste vier competitieduels. Twee weken terug leverde dat Steven Berghuis na de zege op SC Heerenveen (4-1) al een plek in het Elftal van de Week op en nu krijgt de creatieve linkspoot, goed voor twee assists, gezelschap van middenvelder Kenneth Taylor (8) en verdediger Jorrel Hato (8). Hoewel de tegenstand van hekkensluiter Vitesse natuurlijk ook matig was, is dat een dit seizoen nog ongekende weelde voor Ajax.

Feyenoord en PSV leverden dit seizoen al vaker spelers voor het Elftal van de Week en doen dat nu ook weer na de ruime zeges op Excelsior (2-4) en FC Twente (0-3). Santiago Giménez kreeg na zijn hattrick een 8 en staat in de spits naast VI's Speler van de Week Mohamed Sankoh (8). Linksback Quilindschy Hartman speelde ook sterk (7,5). Bij PSV waren Johan Bakayoko (8) en Joey Veerman (8) zoals wel vaker dit seizoen de uitblinkers in de topper tegen FC Twente, dat na de rode kaart voor Mees Hilgers lang met tien man speelde.

Olivier Boscagli (7,5) en André Ramalho (7) maakten in de achterhoede van PSV ook een goede indruk, maar moeten centraal achterin voorrang verlenen aan Hato en Bruno Martins Indi. De 31-jarige verdediger luisterde zijn honderdste optreden voor AZ op met zijn eerste goal in anderhalf jaar tijd en was met een 7,5 de uitblinker tegen FC Volendam (3-0). Yuki Sugawara was met een 7 de beste rechtsback van het voorbije Eredivisie-weekend. Op doel staat Vasilis Barkas (7), die FC Utrecht aan drie punten hielp tegen Sparta Rotterdam (1-2).

elftal van de week - speelronde 13

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.