O'Neill hoopt met Noord-Ierland op Wales

Reacties

Het voelde voor Michael O'Neill aanvankelijk nog wat onwerkelijk, maar nadat de bondscoach van Noord-Ierland het had laten bezinken dat hij de ploeg naar de achtste finales had geloodst, zag hij al gauw kansen.

O'Neill hoopt met Noord-Ierland op Wales

De Noord-Ieren hebben na drie groepswedstrijden in Groep C drie punten, met twee goals voor en twee tegentreffers. Daardoor zijn ze niet meer te achterhalen door de nummers drie Turkije en Albanië (beiden op een doelsaldo van -2) en al zeker van en plek bij de laatste zestien. Alleen de tegenstander is nog niet zeker.

'Als ik een land moet kiezen dat ik nu het liefst zou treffen, zou dat Wales zijn', zei O'Neill in gesprek met de BBC. 'We hebben in maart nog tegen die ploeg geoefend. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, maar met een beetje geluk waren we met een overwinning uit Cardiff vertrokken.' De groepswinnaar van Groep B is een van de mogelijke tegenstanders, maar de Noord-Ieren zijn nog afhankelijk van de resultaten in de groepen E en F (zie tabel onderin).

De Noord-Ierse doelman Michael McGovern stal de show tegen Duitsland (1-0 nederlaag) met vele reddingen, zoals bij dit schot van Mario Götze.
De Noord-Ierse doelman Michael McGovern stal de show tegen Duitsland (1-0 nederlaag) met vele reddingen, zoals bij dit schot van Mario Götze.

Doelman Michael McGovern is het om het even welk land wacht in de volgende ronde. De transfervrije sluitpost leeft met zijn kop in de wolken na de wedstrijd tegen Duitsland (1-0 nederlaag). Van de negen schoten op doel viel er maar één binnen en dat was grotendeels te danken aan McGovern, zo sprak de Duitse bondscoach Joachim Löw. 'Dat zijn mooie woorden', reageerde de goalie trots op die loftuitingen.

'Het was misschien wel mijn beste wedstrijd ooit, ja. Zeker gezien het podium en de ploeg waar we tegen speelden. Dat was gewoon de regerend wereldkampioen! Toen ik de kleedkamer instapte, stonden alle spelers op om voor me te klappen. Ik heb daar van genoten, zoals ik ook heb genoten van deze wedstrijd. Eigenlijk is heel dit toernooi al te gek. Het overtreft al onze verwachtingen.'

Schema achtste finale EK
Datum Wedstrijd Locatie
25 juni (15.00 uur) Zwitserland - Polen Saint-Étienne
25 juni (18.00 uur) Wales - Albanië/Noord-Ierland/Turkije Parijs
25 juni (21.00 uur) Kroatië - Slowakije/E3/F3 Lens
26 juni (15.00 uur) Frankrijk - Noord-Ierland/Turkije/E3 Lyon
26 juni (18.00 uur) Duitsland - Albanië/Slowakije/F3 Lille
26 juni (21.00 uur) F1 - E2 Toulouse
27 juni (18.00 uur) Italië - Spanje Saint-Denis
27 juni (21.00 uur) Engeland - 2F Nice
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.