Noord-Ierse coach: 'Onze fans gaan nog niet naar huis'

Reacties

Hoewel van tevoren niemand het had gedacht, mag Noord-Ierland nog steeds hopen als een van de vier beste nummers drie de poulefase te overleven. De 1-0 nederlaag tegen Duitsland veranderde daar dinsdagavond niets aan.

Noord-Ierse coach: 'Onze fans gaan nog niet naar huis'

In de tweede wedstrijd versloeg Noord-Ierland Oekraïne met 2-0. Door die zege zit de ploeg van bondscoach Michael O'Neill nog in de wachtkamer. Dat geldt ook voor Albanië (nummer drie poule A), al heeft die ploeg een minder doelsaldo. Noord-Ierland wist de schade tegen Duitsland namelijk te beperken.

'De fans gaan sowieso nog niet naar huis', grapte bondscoach Michael O’Neill direct na de nederlaag tegen Duitsland. 'We wilden ons vanavond natuurlijk al plaatsen voor de laatste zestien, maar als je de wereldkampioen ontmoet, heb je geen garanties. Het was heel lastig. Gelukkig had onze keeper Michael McGovern een goede dag.'

Dat Noord-Ierland wederom defensief voor de dag kwam, had zo zijn redenen vertelde O'Neill. 'Niemand wil een team opstellen dat louter verdedigt. Maar als je naar Duitsland kijkt, dan zie je alleen maar spelers van Bayern München, Real Madrid en ga zo maar door. Dan zet ik geen team neer dat met 7-0 verliest…'

'We verdienen het om hier te zijn', refereerde O'Neill aan de kwalificatiecampagne. 'En als we ons bij de laatste zestien scharen, dan verdienen we dát ook. Al ben ik natuurlijk al enorm trots dat we überhaupt in Parijs tegen de wereldkampioen gespeeld hebben', besloot de Noord-Ierse keuzeheer. Mogelijk volgt voor de EK-debutant tijdens de eerste eindronde dus nóg meer moois.

NOOT: door de resultaten in Groep D kreeg Noord-Ierland vanavond rond elf uur alsnog te horen dat de ploeg als een van de vier beste nummers drie naar de volgende ronde mag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.