Olsen roept Bendtner op vertrek bij Arsenal te forceren

Nicklas Bendtner scoorde vorige maand twee keer tegen Italië, maar Morten Olsen mist nog te veel dingen in het spel van de 25-jarige centrumspits. De bondscoach van Denemarken vindt daarom dat Bendtner in de winter moet vertrekken bij Arsenal, waar hij dit seizoen is veroordeeld tot een reserverol.

Olsen roept Bendtner op vertrek bij Arsenal te forceren

Bendtner keerde afgelopen zomer terug in Londen na een weinig succesvolle verhuurperiode bij Juventus. Bij The Gunners mag hij alleen opdraven als de nood zo hoog is dat manager Arsène Wenger geen andere mogelijkheid meer ziet. Olsen ziet het met lede ogen aan, omdat Bendtner in potentie nog altijd de beste spits van Denemarken is.

'Natuurlijk maakte Bendtner twee geweldige doelpunten in de wedstrijd tegen Italië, maar er ontbraken ook nog genoeg dingen in zijn spel. Dat komt gewoonweg door een gebrek aan wedstrijdritme. Daarom moet hij in de winter een nieuwe club vinden, dat weet hij zelf ook. Met zijn leeftijd heeft hij wellicht nog tien jaar voor zich, die jaren moet hij goed benutten', vertelde Olsen dinsdag in Deense media.

Ongenoegen
Opmerkelijk genoeg komen de uitlatingen van Olsen kort na uitspraken van Bendtner, die maandag in de Deense krant BT zijn ongenoegen uitte over het uitblijven van een transfer tijdens afgelopen zomer. Clubs als Hull City en Eintracht Frankfurt stonden klaar om hem met open armen te ontvangen, maar Arsenal hield een transfer tegen.

'Ik werd teleurgesteld door een telefoontje van Wenger', blikte Bendtner terug op de voor hem zo frustrerend verlopen transferperiode. 'Ik stond al op het punt om te vertrekken, er waren drie clubs die allemaal op mijn handtekening zaten te wachten. Ik dacht echt dat Arsenal me niet wilde behouden.'

Nu het Emirates Stadium nog altijd zijn thuisbasis is, blijft Bendtner vastberaden om Wenger van zijn kwaliteiten te overtuigen. Dat zal dan in de League Cup moeten gebeuren, want alleen daar kan de Deense spits op een basisplaats rekenen. In competitie- en Champions League-wedstrijden krijgt Bendtner slechts korte invalbeurten, waarin hij zich moet manifesteren. 'In elke wedstrijd moet ik twee keer zo hard werken en weer eens scoren, om te bewijzen dat ik in het volgende duel eindelijk eens een kans vanaf de aftrap verdien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen