Bendtner van overbodig tot broodnodig: 'Dit is zijn kans'

Voor het eerst sinds augustus 2011 komt Nicklas Bendtner woensdagavond in actie voor Arsenal. Manager Arsène Wenger spreekt in de aanloop naar het League Cup-duel met West Bromwich Albion zijn vertrouwen uit in de Deense spits, die hij eigenlijk al had afgeschreven.

Bendtner van overbodig tot broodnodig: 'Dit is zijn kans'

Dat Bendtner het Arsenal-shirt weer aantrekt, is het gevolg van een totaal onverwachte samenloop van omstandigheden. Niemand twijfelde er aan dat de 25-jarige Bendtner, die de afgelopen twee seizoenen verhuurd werd aan Sunderland en Juventus, afgelopen transferperiode verkocht zou worden. Bij Arsenal waren zijn perspectieven op speeltijd namelijk extreem troebel. Bendtner was de beoogde vierde spits van Wenger, achter Olivier Giroud, Lukas Podolski en een topaankoop.

Die verwachte aanwinst, Gonzalo Higuaín en Luis Suarez kwamen om uiteenlopende redenen niet, bleef echter uit, terwijl Podolski vlak voor het sluiten van de transfermarkt geblesseerd raakte. Daardoor kreeg Bendtner van de ene op de andere dag het etiket 'onverkoopbaar' in plaats van 'onnodig' opgeplakt. Woensdagavond mag hij opdraven in het uitduel met West Brom in de strijd om de League Cup, omdat Giroud rust krijgt.

Wenger steekt Bendtner in de aanloop naar zijn verrassende rentree in het tricot van The Gunners een hart onder de riem. Volgens de Franse manager begint de Deense international, die vorig seizoen slechts twee competitieduels in de basis stond bij Juventus, met een schone lei. 'Ik geloof in zijn kwaliteiten. Als hij de juiste houding toont, kan Nicklas een spits worden die niemand af kan stoppen. We hadden hem in augustus bijna verkocht, maar bleken hem uiteindelijk toch nodig te hebben. Dit is zijn kans om iedereen van zijn kwaliteiten te overtuigen.'

Volgens Wenger wordt Bendtner door de aanhang van Arsenal met open armen ontvangen. 'Als Nicklas presteert op het veld, zullen supporters hem accepteren. Onze fans staan positief tegenover zijn terugkeer en zullen hem steunen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen