Blessures Cazorla en Giroud vergroten zorgen Arsenal

De blessurezorgen van Arsenal zijn na de 3-1 overwinning tegen Sunderland alleen maar toegenomen. Manager Arsène Wenger zag dat Olivier Giroud vlak voor tijd uitviel met een knieblessure. Bovendien haakte Santi Cazorla met een enkelkwetsuur al voor het duel met The Black Cats af.

Blessures Cazorla en Giroud vergroten zorgen Arsenal

Wenger vreest dat met name Cazorla lang uit de roulatie is. De 28-jarige Spaanse technicus zal de rest van de maand september niet beschikbaar zijn voor Arsenal, dat de komende weken ook al geen beroep kan doen op de aanvallers Alex Oxlade-Chamberlain en Yaya Sanogo. Lukas Podolski kan mogelijk de rest van het kalenderjaar niet in actie komen.

Hoe lang Giroud uit de roulatie is, werd zaterdag nog niet duidelijk. Mocht ook de 26-jarige clubtopscorer (vijf goals) langdurig ontbreken, dan wordt de spoeling bij Arsenal voorin wel erg dun. Alleen Theo Walcott, ex-Feyenoord-speler Ryo Miyaichi en de uit de gratie geraakte Nicklas Bendtner en Chu-Young Park staan van de fitte spelers uit de A-selectie nog te boek als aanvaller. Tegen Sunderland was de zeventienjarige Chuba Akpom de vervanger van Giroud.

Tegenover de zorgen voorin staat de terugkeer van Thomas Vermaelen. De 27-jarige aanvoerder viel in het Stadium of Light tien minuten voor tijd in voor de debuterende Mesut Özil. De Belgische verdediger stond twee maanden aan de kant met een stressfractuur in zijn rug en miste daardoor de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen