Oefenzeges in Nederland zeggen Clasie niet veel

Reacties

Jordy Clasie bereidt zich met Southampton in Nederland voor op het nieuwe Premier League-seizoen, maar wil niet te lang stilstaan bij de overwinningen. Dat PEC Zwolle en FC Twente werden verslagen, zegt volgens de voormalige middenvelder van Feyenoord niet veel.

Oefenzeges in Nederland zeggen Clasie niet veel

Nadat PEC eerder met 4-0 onderuit was gegaan tegen The Saints, was het woensdag de beurt aan FC Twente. De Tukkers verloren met 1-2, mede door een goal van Virgil van Dijk.

'Maar om eerlijk te zijn, het is Nederland…', aldus Clasie na afloop op de clubwebsite. 'Het niveauverschil is gewoon groot. Twente is bovendien een club die de nodige financiële problemen heeft gehad en daardoor met een heel jonge ploeg speelt. Mijn oud-ploeggenoot Kamohelo Mokotjo is met zijn 25 jaar volgens mij de oudste. Maar het is altijd goed om te winnen en ritme op te doen in de voorbereiding.'

'Het is vooral belangrijk om de tactiek van de nieuwe trainer erin te slijpen', verwees Clasie naar de opvolger van Ronald Koeman, Claude Puel. De Fransman opteert voor een tactiek met twee spitsen. 'Dat gaat gelukkig steeds beter', besloot de middenvelder, die het zaterdag nog opneemt tegen FC Groningen. Op 13 augustus start voor Southampton de Premier League als Watford op bezoek komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.