Twente verliest bij weerzien met Tadic van Southampton

Reacties

FC Twente heeft tegen Southampton de derde oefennederlaag van de voorbereiding geleden. De vriendschappelijke wedstrijd tegen de oude bekenden Dusan Tadic en Cuco Martina eindigde mede door een doelpunt van Virgil van Dijk in 1-2.

Twente verliest bij weerzien met Tadic van Southampton

Martina en Tadic begonnen net als Van Dijk (foto), Jordy Clasie en Maya Yoshida (ex-VVV) in de basis tijdens het weerzien met hun oude club. De twee voormalige spelers van Twente deden hun oude werkgever in de 25ste minuut bijna pijn, toen de Antilliaanse verdediger op aangeven van de Servische vleugelspits in de handen van Nick Marsman schoot.

De doelman van Twente had in de zeventiende minuut al wel moeten passen toen Oranje-international Van Dijk tegen een voorzet van Tadic aanliep. In de 68ste minuut ging het opnieuw mis voor Marsman, die in de fout ging bij de rake kopbal van spits Sam Gallagher. De vijf voormalige Eredivisionisten waren toen allemaal al gewisseld door coach Claude Puel.

Ook Twente was al aan het wisselen geslagen toen Peet Bijen in de 74ste minuut nog raak schoot na een corner. Eerder in het duel hadden de achttienjarige Fredrik Jensen, Jari Oosterwijk en Hakim Ziyech voor het gevaar gezorgd namens de ploeg van trainer René Hake. Spits Ruben de Jager kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar kwam tekort om de bal op doel te koppen.

Met alleen nog het laatste oefenduel met Konyaspor (30 juli) op het programma verloor Twente na FC Nordsjælland (0-1) en PAOK Saloniki (0-2) daarom ook van de voormalige werkgever van Ronald Koeman, die manager werd van Everton. Op zaterdag 6 augustus begint het echte werk voor Twente met een thuiswedstrijd tegen Excelsior in de Eredivisie.

Opstelling FC Twente: Marsman; Van der Lely, Andersen (62. Katsikas), Bijen, R. Jensen (46. Ter Avest); Mokotjo, Van der Heyden, Ziyech; Hölscher, Oosterwijk (82. Børven), F. Jensen (73. De Jager).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.