Oblak floreert bij Atlético: een tegengoal als zeldzaamheid

Reacties

Dat PSV er gedurende ruim 210 minuten niet in geslaagd is Atlético Madrid-doelman Jan Oblak te passeren, is allerminst een schande. De 23-jarige Sloveen heeft van de goal van de Madrilenen een van de best bewaakte doelen van de Europese velden gemaakt.

Oblak floreert bij Atlético: een tegengoal als zeldzaamheid

Waar Jeroen Zoet de show stal als keeper van PSV, kende Oblak een vlekkeloze avond onder de lat van het Atlético-doel. Het tweede doelpuntloze gelijkspel in de achtste finale van de Champions League was de zoveelste schadevrije wedstrijd van de Sloveen, die dit seizoen in de Champions League in zes van de acht wedstrijden de nul hield. Na David de Gea en Thibaut Courtois heeft Atlético met Oblak wederom de beschikking over een doelman van het hoogste niveau.

De hamstringblessure die Miguel Ángel Moyà vorig jaar in maart opliep, kwam als een geschenk uit de hemel voor de inmiddels 23-jarige Oblak. De keeper greep zijn kans door in de drie eerstvolgende Primera División-wedstrijden de nul te houden. De 1.88 meter lange doelverdediger is inmiddels niet meer weg te denken uit het basiselftal van Los Colchoneros. 'Oblak geeft ons zekerheid. Hij is zelfverzekerd en heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel', zei trainer Diego Simeone eerder dit seizoen.

Die zelfverzekerdheid is aan de hand van statistieken uitstekend te verklaren. Oblak is met twaalf tegengoals met afstand de minst gepasseerde doelman in La Liga. Dit seizoen hield hij bij 25 van zijn 37 optredens zijn doel schoon, waaronder twee keer tegen PSV. Atlético hield in elf van zijn laatste dertien Champions League-wedstrijden in eigen huis de nul.

Oblak levert zo een belangrijke bijdrage aan het Champions League-succes van Atlético, dat in zijn laatste drie seizoenen iedere keer minimaal de kwartfinale van het miljoenenbal haalde. De voorbije twee jaar was het Real Madrid dat een einde maakte aan het Europese avontuur van Simeone en co. De 4-1 nederlaag na verlenging in de Champions League-finale van het seizoen 2013/14 kwam ongetwijfeld het hardst aan. Een kans op revanche wacht mogelijk aan het einde van het huidige seizoen in Milaan, waar de eindstrijd op het programma staat. De Madrileense grootmachten zijn beide nog in de race voor een plaats in de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.