Guardado: 'Extra pijnlijk omdat we zo dichtbij waren'

Reacties

Andrés Guardado verwoordde na afloop van de uitschakeling na penalty's tegen Atlético Madrid de gevoelens van de PSV-selectie: trots én teleurstelling. De Mexicaanse middenvelder vond dat de ploeg van trainer Phillip Cocu in aanvallend opzicht te weinig bracht.

Guardado: 'Extra pijnlijk omdat we zo dichtbij waren'

'We gaan naar huis met een intens gevoel van droevigheid', zei Guardado na het verlies in de achtste finale van de Champions League tegen UEFA.com. 'Dat je er zo dichtbij bent, maakt de nederlaag nog pijnlijker. Maar in de kleedkamer zeiden we tegen elkaar dat we trots kunnen zijn op dit tweeluik en hoeveel we hebben gegeven.'

Vooraf hadden immers maar weinigen een cent gegeven voor de kansen van PSV. 'Niemand dacht dat we door zouden gaan, maar het scheelde niet veel of we hadden ze uitgeschakeld. We hebben laten zien dat we meekunnen met Atlético Madrid', zei Guardado, die een van de acht strafschoppen benutte in de verloren strafschoppenserie (7-8).

In de reguliere speeltijd kreeg PSV met het schot van Jürgen Locadia tegen de paal maar één echte kans. Guardado vond dat te weinig. 'We hadden in de aanval wat meer moeten durven. We hebben Atlético veel de bal laten hebben, maar als wij hem hadden creëerden we gevaar. We waren in dat opzicht niet brutaal genoeg. We deden ons best op de counter, maar het mocht niet zo zijn.'

Het Champions League-avontuur van PSV, dat in de groepsfase afrekende met het Manchester United van Louis van Gaal en CSKA Moskou, smaakt voor Guardado naar meer. 'Nu moeten we de Nederlandse competitie winnen en ons kwalificeren voor de Champions League van volgend seizoen.' In dat opzicht is de topper van komende zondag tegen Ajax cruciaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.